Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Ne moze, nego obavezno mankogal :) mozes slobodno da stavis i od tripse nesto, npr Kozak, one se mesa.

Sent from my D2303 using Tapatalk

Za trips sam radio laser. Jednom i ni traga ni glasa od njega...jeste skup ali dobar...

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

I ovaj se isto pokazao dobro, a posle kad krene cvetanje cime prskas od bakteriozu?

Ma isto bakar samo kasno uvece uhvati me mrak na njivi...ne brini se za cvet...nije neka steta...ono sto ostane bude krupnije ;)

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Ma ne brinem se ali opet odpadne, meni cim izbaci cvet prestajem bakar i prelazim na Kasumin njega odradim 3 puta ( zavisi opet od vreme ) i pose mozda jos jednom sa bakar jer vec dosta precveta pa ne plasim se da odpadne nesto.

Cisto da napomenem da je kasumin zabranjen. Mozda nekog i zanima...

Послато са U8815 користећи Тапаток 2

Onda inspekcija te apoteke treba da zatvori...

Ako država lupa sertifikat na organsko povrće koje je tretirano hemijom, eto novog biznisa za sve nas ;)

Zna se sta moze da se koristi u organskoj proizvodnji. A kasumin je zabranjen svuda osim u madjarskoj i odande ga dovlace i prodaju na crno

Pitanje za clana Hitmale016 u vezi traka

1. Kada su sveze zagrnute trake sta radis ako je koja uvrnuta ili zacepljena tezinom zemlje ?

2. Koje duzine su ti grane zbog ravnomernog zalivanja ?

3. Prilikom vadjenja traka na jesen kako to radis ?

Da se zacepi tezinom nece zato sto ja preko njih stavljam nekih 5cm zemlje najvise negde se cak i vide. Kad se nagrta ako vidim da se prevrne negde ispravljam odmah. Prilikom prvog pustanja vode idem iz vise partija da bih napravio veci pritisak. Duzina cele parcele je 170 delim tacno na sredini. Tu mi ide F50 crevo koje je pod stalnim pritiskom samo otvaram i zatvaram slavine. U jesen uzmem tarup ( za seckanje trave u krompiru) pokosim sve do zemlje, pustim par dana da se osusi, i po 4 trake vadim od jednom, vise onako sastrane vucem. Onda namotavam na motilicu po 2 trake odjednom koju pokrece kardan na traktor. Eto :)

Poslednja izmena:
f87aed6f5c012fc5ee918ca30be0819a.jpg

Kod mene u plastenicima se toliko trips namnožio da sa 4 prskanja u roku od 20 dana nemogu da ga skinem.

Lepo smisljenjo . U mome slucaju onda ne bi mogao da zatrpavam crevo ako bi zagrtao traktorom ... Evontualno kada bi stavio da s;u kraci laterali i kada bih ih zategao :udri:. tada bi mozda bilo bolje da pustam codu u sredinu mada bi onda trebala veca kolicina a i prihrana preko vode bi vecim delom bila dzabe .

A sto mislis da ne moze traktorom? Ja radio jedne godine, nego radim frezom jer mi teska zemlja, nekad ubije je kisa pa da bude sitna.

Ako bi se opteretio zagrtac sa dodatnom tezinom mislim da bi bacao previse zemlje krupnije granulacije pa bi mozda negde uvrnuo ili prikljestio cev itd ili se varam . Bez tereta bi islo plice pa eventualno iz vise navrata . U svakom slucaju treba probati tako sta do tada je sve predpostavka .

Nazad
Vrh