Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Pa ja sejem u kontejnere pa na njivu ne znam kako drugacije :)

Sent from my D2403 using Tapatalk

Uvek ode prva klasa, ali nemojte zaboraviti nije isto kada ima pet prodavaca i dvadeset pet na pijaci, kvantasu.
Ako si u mogucnosti idi na ugovorenu industrijsku.

setva se obavlja pneumatsom sejalicom u aprilu.Po setvi se obavi prskanje protiv korova za to dozvojlenim sretsvima.Po nicanju se okopava i razredi paprika na zeljeno rastojanje.Mana je ta sto treba bas mnogo semena za setvu.Kod mene su to radili jos pre 15 i vise godina.Ne znam bas detalje, verovatno su potrebni i posebni tanjiri ili kako se to vec zove za sejalicu.Montira se i peta baterija pa se u jednom prolazu seju 5 reda.

Kod mene u Leskovcu je hladnjaca JugProm nudila 40 din za svu papriku jednom coveku koju proizvede ima negde oko 2hektara. Medjutim od je odbio i nije imao problem sa prodajom iako je imao vece kolicine.

setva se obavlja pneumatsom sejalicom u aprilu.Po setvi se obavi prskanje protiv korova za to dozvojlenim sretsvima.Po nicanju se okopava i razredi paprika na zeljeno rastojanje.Mana je ta sto treba bas mnogo semena za setvu.Kod mene su to radili jos pre 15 i vise godina.Ne znam bas detalje, verovatno su potrebni i posebni tanjiri ili kako se to vec zove za sejalicu.Montira se i peta baterija pa se u jednom prolazu seju 5 reda.
A sto bi tako radio? Mislim da je bezbednije ici sa kontejnerima pa zasaditi na njivi. Kod mene radnici zasade 1hektar za 2 dana.

Setva se obavlja isto kao i industrijske paprike. Član kiraj je aktivan u toj temi i pisao je i o pločama, i količini semena, itd....

Sve ima svoje prednosti i mane. Iz rasada brže stigne, manje ti treba semena. Dok iz direktne setvene imaš manje posla, potrošiš više semena, veliki problem predstavlja nicanje. Komšija je ove godine pretamburao 4 jutra direktne setve slonovog uva jer je slabo nikla. Pokorica je stegla i nije mrdnula.

Ljudi ova kisa bas resila da nas zeza. Kod mene jos ima crvene na njivi za zelenu da ne pricam. Kakva je situacija kod vas?

Bere se :)
4c2128c57cdf90740f1d0396eea1ab54.jpg

stalo svuda !
ja imam za oko dve ,tri tone ovako sarenu.... dukat i belu dugu ali dzaba kada nigde ne ide !
prodas desetak kutije i to jedva

Sledece godine nameravam da radim neku papriku u plasteniku od oko 260 kvadrata, jos nisam odlucio koju cu, baburu bih u neki manji od neki 110 kvadrata. E sad zanima me koje hibride preporucujete? Sta mislite o capturu? Ili predlozite vi neku drugu, nebitno je. Captur je crvena paprika ajvarusa ima malo duzu vegetaciju. Ili predlazete neki rani hibrid? Sta rasadjivati uzevsi u obzir prinos, kvalitet...trzisnost? Hvala.

- - - - - - - - - -

stalo svuda !
ja imam za oko dve ,tri tone ovako sarenu.... dukat i belu dugu ali dzaba kada nigde ne ide !
prodas desetak kutije i to jedva

Bezveze, propasce mi najmanje 1 tona paprike...

Nazad
Vrh