Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Kapiram :) na koliko ti je red od red?

Sent from my D2303 using Tapatalk

Berete li...kako ste zadovoljni prinosom? I koliki vam je prinos sa koje povrsine???

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Mi beremo cena na veliko 70 dinara. Prodaja kod kuce.
Nisu neke prevelike kolicine desetak kartona dnevno.

Aaa ok ti je masinski sadis. Ja to rucno, platim 10 radnika za 1 dan sve gotovo. Rasad je sve u kontejnerima pa ide brzo

Sent from my D2303 using Tapatalk

Naravno moze i tako tj mora tako kada se radi sa kontejnerima a ne sa cupancima . Kako izvlacis pravac ? proteras sejalicu kukuruznu na prazno ?

Jedno pitanje vezano za proizvodnju rasada paprike.
Dali sejete seme u supstrat. Sejemo godinama u supstrat i imamo problema sa zalivanjem, sa upijanjem vode.
Koje supstrate koristite?

Janos
Ja sejem u cist supstrat i nemam problema.Jedino kada moze nastati problem je kada se presusi kontejner, tada se mora ici iz nekoliko puta.Koristim Pinstrup 300 litara vrece.Narandzasti dzakovi.Za setvu koristim gtanulaciju 0-6mm, a za pikiranje 6-10mm.Mada kada zafali za setvu koristim i ovaj krupniji ne fali nista.

Koliki sloj supstrata je dovoljan za papriku,paradajz.
Sejem u rasadniku,pa sve to posle rasadjujem na otvoreno.

..pitam,jer sam video da se paradajz i paprika ne 'uhvate' nešro duboko dok prispeju u fazu za rasadjivanje..malte ne je koren na površini,tek malo zašao u dubinu.

Koliki sloj supstrata je dovoljan za papriku,paradajz.
Sejem u rasadniku,pa sve to posle rasadjujem na otvoreno.

..pitam,jer sam video da se paradajz i paprika ne 'uhvate' nešro duboko dok prispeju u fazu za rasadjivanje..malte ne je koren na površini,tek malo zašao u dubinu.

Kad je u kontejnere kad izvuces biljku bude sve zile umotane onako. Ja bih rekao nekih 5-7cm, po slobodnoj proceni.

Sadio sam u kontejnere,prosle sezone..pa direktno na otvoreno..ali mi se nije svidelo,jer su kontejneri bili u prostoriji,ne u plasteniku.
Kada sam prešao u rasadnik, tj. manji plastenik da sve sejem, video sam da su zile vise rasirene,ali manje idu u dubinu.A u kontejnerima je tako jer je holder, tj. rupa u koju se sipa supstrat,uska..pa biljka obmora ceo supstrat u žile.
I meni izgleda da je 5cm sasvim dovoljno..čisto da ne rasipam višak supstrata.

Nazad
Vrh