Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Pa mislim da sam ti rekao bacam samo 3x16 uh sad kolicina nzm tacno, ja nabacam djubrivo na oranje, izrotofreziram jednom, izprskam od travu, rotofreziram jos jednom i za 10 dana moze da se sadi, u medjuvremenu namestamo sistem. Kazi mi kolko imas biljaka po kvavdratu ili koji ti je razmak izmedju redova?

Pa ne znam sada po kvadratu ali ovako. Imam 36 redova po 100 i kusur metara. Folija je metarska a rastojanje izmedju knap za frezu kada se skine jedan red moticica znaci 75-80 cm. Trebalo je da bude sadjena na oko 20 cm rastojanja (ali izgleda da je rastojanje u praksi bilo po par cm vece)

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Pa metarska je folija sad malo se ukopa pa sta znam ima valjda 70 cm i izmedju dva reda na foliji

Dobro 20 je tako i kod mene, ali ovako mi je 65cm od svaki red. Znas sto te pitam npr gde su mi prolazi za branje tj za traktor taj red koji nema do njega greje ga sunce i ima po neka nagorena, da ti nije mnogo 80cm izmedju folija. Pa onda nas hladovinu od reda pored.

Sent from my D2303 using Tapatalk

80 je mnogo izmedju folije. Ja npr. ne freziram izmedju redova i stavljam da mi bude nekih 55. Struk od struka je na 15 ido 18 po jedan struk ali gusto je. Sledece idem od 20 do 23

Prekidam vam temu, dugujem izvinjenje.
U crvenoj paprici mi se na par mesta pojavila grinja, a imam i zelene gusenice jede list.

E sada mi problem cime odraditi prskanje od grinje. Jer, moja parika tek pristize za berbu?
Sa cime vi stitite, interesuju me preparati sa malom karencom.
hvala

Prekidam vam temu, dugujem izvinjenje.
U crvenoj paprici mi se na par mesta pojavila grinja, a imam i zelene gusenice jede list.

E sada mi problem cime odraditi prskanje od grinje. Jer, moja parika tek pristize za berbu?
Sa cime vi stitite, interesuju me preparati sa malom karencom.
hvala

Mozes da uzmes AVAUNT 15 EC ima vrlo kratku karencu u paprici nekih 3 dana.

Avaunt u paprici kako gde zavisi u kojoj zemlji ide karenca i 1 dan. On deluje na te gusenice ali za grinje ne verujem...za grinje mora nesto drugo. Postoji preparat laser ukoliko on deluje na njih samo proveri (znam da na trips deluje). Jeste malo skuplji ali je extra a sto se karence tice dovoljno govori podatak da se primenjuje u organskoj proizvodnji.

Hvala drugari za rastojanje izmedju redova, u pravu ste. Bolje bi bilo da je manje, nego nesto se razmisljam cime o radjivati medjured? Ja sam razmisljao da sledece godine opalim stomp ali da prvo postavim foliju mislim da ce to biti ok.

Da, upravo tako. Stomp deluje na korov iz semena. A ostalog korova nece biti jer ce ionako biti unisten u toku obrade zemljista rotofreziranja, postavljanja folije...tako da ce biti samo iz semena uglavnom.

Pa sto bih pre postavljanja? Pa ispod folije ionako nista ne raste barem kod mene. Inace koristim kvalitetnu izraelsku ni kupina ni nista zivo je ne probija sve izgori ispod nje.

Ja radim bez folije pa samo dva puta se okopa i to je :) u spremanju zemljista prkasam Trefgalom

Sent from my D2303 using Tapatalk

Ja sam oprskao stompom mesto gde sam posadio neki bostan ono za licne potrebe jedno parce i ako mi verujes jos uvek nema trave. Samo sam izgleda stavio malo vise...a bostan sadjen ubrzo posle toga...pobeleo jadan...prvih 15-20 dana mrdnuo nije...e nekako preziveo i krenuo kasnije ali od trave ni traga jos uvek.

Nazad
Vrh