Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Oko 30000 biljaka imam videcu na kraju sta ce i koliko biti...ali izgleda da nece biti lose. Moracu malo jos 15-5-35 da dodam kroz sistem.
Nesto sam gledao da u jednom branju ima oko 200-300 kg po redu ima 35 redova, kvalitet je solidan u odnosu na godinu, imam sigurno 10% ostecenja od sunca.
Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Oko 30000 biljaka imam videcu na kraju sta ce i koliko biti...ali izgleda da nece biti lose. Moracu malo jos 15-5-35 da dodam kroz sistem.
Nesto sam gledao da u jednom branju ima oko 200-300 kg po redu ima 35 redova, kvalitet je solidan u odnosu na godinu, imam sigurno 10% ostecenja od sunca.
A kazi mi kadd sakupljas kap po kap jel rucno namotavas?

Pa do sada nisam skupljao ali ove godine imam nameru. Pre prikupim sve na gomile i popalim. Uzeo sam neka pestanova creva kap po kap. I prezadovoljan sam nije se zapusila ni jedna jedina kapaljka. Pa imam nameru da ih sacuvam valjace mi za neke lubenice planiram sledece godine da malo rasadim. Nego da pitam ja vas sta i koliko i kako i kada bacate od predsetvenog mineralnog djubriva? Pa i organskog onog u granulama novog sto se pojavilo, kazu da je extra.

Pa do sada nisam skupljao ali ove godine imam nameru. Pre prikupim sve na gomile i popalim. Uzeo sam neka pestanova creva kap po kap. I prezadovoljan sam nije se zapusila ni jedna jedina kapaljka. Pa imam nameru da ih sacuvam valjace mi za neke lubenice planiram sledece godine da malo rasadim. Nego da pitam ja vas sta i koliko i kako i kada bacate od predsetvenog mineralnog djubriva? Pa i organskog onog u granulama novog sto se pojavilo, kazu da je extra.

Imam i ja pestanova slobodno ih stavi i sledece godine. Ja sam koristio i John Deree i Pestaj je napravio odlicnu kopiju. Ja samo bacam pred spremanje tj rotofreziranje ( kultiviranje)

Pa ne bih smeo ponovo u papriku da ih stavljam ipak. Ali za nesto drugo bice dobra, tipa te lubenice, pa i nesto paradajza. Ove godine sam uzeo 12 km creva pa mi malo i preteklo :) i jedna kilometarska rolna folije tako da ce sledece godine biti manje ulaganje :). Ne bacas nista u jesen? Koju formulaciju?

Pa ne bih smeo ponovo u papriku da ih stavljam ipak. Ali za nesto drugo bice dobra, tipa te lubenice, pa i nesto paradajza. Ove godine sam uzeo 12 km creva pa mi malo i preteklo :) i jedna kilometarska rolna folije tako da ce sledece godine biti manje ulaganje :). Ne bacas nista u jesen? Koju formulaciju?

A dobro pazi ti imas foliju, kod mene se lako vidi ako je negde pokidano, stavim nastavak ili zalepim, do zagrtanja posle ih zatrpam. 16:16:16 Lincer. Ne bacam stvarno nista i paprika mi je u istom mestu vec dugi niz godina.

Nesto sam kontao da bacim dosta tog predsetvenog djubriva a neki deo i na jesen. Pri freziranju da ubacim jos neku dodatnu kolicinu djubriva i zajedno sa njim neki zemljisni insekticid jer mi se ove godine navukla pamukova sovica odnegde. E sa dadjeno je par tretmana protiv plamenca pa tako ujedno i nje. Ali izgleda da mora coragen. Ove godine sam lanate radio a prosle lanate i kasnije avaunt. E sad da li je do godine ali ni jednog jedinog crva ili gusenice nisam imao u paprici. A sada ima bogami...mada nije to strasno...ono negde-negde ali retko a i to je zadnja generacija kako sam gledao.

Ja imam naruceno 3 tone po 60 ali extra paprike. Onu malo ostecenu ali ne trulu dajemo na 25-30 din. Tako da ne nasedajte na provokacije nakupaca koji tu istu papriku uvaljuju po 70 pa i 80 dinara! Dobra roba se uvek proda i kvalitet ima cenu!

Ja kako sam poceo da berem imam jednu klasu samo, znaci samo ako ima neka skapana paprika se baca ovo sve ide u kutiju zato sto nemam sitnu.

Sent from my D2303 using Tapatalk

Nazad
Vrh