Uzgoj paprike -opšta tema

• Začetnik teme oblak
  • Datum pokretanja
Cuti nije lose, dobro je...prva klasa 70 na malo druga klasa 60 na malo na veliko prva 55 a druga 45 a ima je. Nije sad bas idealno i kako sam ja planirao...ali solidno. Bas da vidim koliko ce biti...imam nekih skoro 60 ari, ginem ovih dana od posla ali isplatice se nadam se...imam nesto malo dukata, nekih 2000 struka...sto je ono lepa paprika ljudi...kad dobije onako narandzasto-crvenu boju...meni je zao da je prodajem a komadi po 200 grama a ona ogromna jer je laksa od ove crne...ima vise suve materije.

Послато са GT-N7100 уз помоћ Тапатока

Cuti nije lose, dobro je...prva klasa 70 na malo druga klasa 60 na malo na veliko prva 55 a druga 45 a ima je. Nije sad bas idealno i kako sam ja planirao...ali solidno. Bas da vidim koliko ce biti...imam nekih skoro 60 ari, ginem ovih dana od posla ali isplatice se nadam se...imam nesto malo dukata, nekih 2000 struka...sto je ono lepa paprika ljudi...kad dobije onako narandzasto-crvenu boju...meni je zao da je prodajem a komadi po 200 grama a ona ogromna jer je laksa od ove crne...ima vise suve materije.

Ja radim bez foliju, razmak izmedju redova 65cm i nagrtam je, cini mi se (moje misljenje ) da je bolje kad joj se nabaci ona mekana i sitna zemlja kao da bolje radi. Probaj par metara sl godine da vidis dal ce biti razlike.

- - - - - - - - - -

ff00e9b4997322b31e5bf333065844e3.jpg

Bas je dobro ponela sta se zalis :)

Ne zalim se...samo kazem da je mnogo posla i da je skupa proizvodnja... :) videcemo na kraju kako ce biti... ;)

Ej...ja posadio careru holandsku 60 kg navadio sam 600 kg krompira i sve isprodavao...carera je savrsenstvo...jedina greska je sto nisam ubacio neki zemljisni insekticid sta znam galation i tako to i onda mi (oni crvi ne znam ni kako se zovu) naprave haos... i to sam ga na malo prodavao po 40 din. Inace paprika i krompir su razliciti u mnogo cemu...neuporedivo je teza i zahtevnija paprika sto se posla i ulaganja tice. Gledam koje prinose ljudi postizu, primenom pune agrotehnike...analizom zemljista...adekvatnom zastitom i prihranom...ma bruka...pa kad ti rodi paprike za evro po struku...pa ti vidi. Ali ulaganja su ogromna...onda moras i da osiguras...

Slonovo uvo crveno je u pitanju barem bi trebalo jer ko zna sta uvaljuju u seme...

Tek nekoliko, u jednom trenutku su dobile te bele fleke a kasnije je počelo da raste normalno lišće, normalno cvetaju i plodonose ali su malo manje od ostalih.

Imam i ja mozda 10tak -15. Mislim da nije bolest jer nisam primetio da se siri.

Sent from my D2303 using Tapatalk

- - - - - - - - - -

Jel neko razmisljao mozda da se napravi traka na koju bi radnici sipali kofe sa papriku i traka nosi papriku u prikolicu? Posto preskacem redove ne bas mnogo ali 9njih da bi sipao. Mislim da cu se pozabaviti ovim preko zime :)

- - - - - - - - - -

2LfARUH

- - - - - - - - - -

heV6w3h.j

- - - - - - - - - -

ePx3xLd.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

qrUN8jQ.jpg
[/IMG]

- - - - - - - - - -

Ovako nesto kad bih imao uh :)

Pa zar ti nije lakse da ostavljas putice na recimo 30-40 m tj da podelis njivu na "cepke" kako se to kaze po naski,aj sto dzipcis dzak pa jos i da preskaces redove mislim nije humano :)

Poslato sa nokie 33-10 uz pomoc mrezaste armature gh16/19

Pa zar ti nije lakse da ostavljas putice na recimo 30-40 m tj da podelis njivu na "cepke" kako se to kaze po naski,aj sto dzipcis dzak pa jos i da preskaces redove mislim nije humano :)

Pa idem 20m napred iznesem pa se vratim :) Kad je paprika dobra i za branje kofa se puni od par korena. Kod mene dodajemo jedni drugima gde je previsoka. Mislim da ova traka moze da se napravi i vredela bi puno. Mine beremo u dzakove vec u kofe i sipa se u prikolicu, kuci se pakuje u iz prikolicu jer je lakse, stojis.

Pa i ja isto tako samo sto u najlonske dzakove od vestaka berem pa sipem u prikolicu i pravac kuci na pakovanje.

Sledece godine povecavam proizdnju imacu oko 115 ari i znam kolko mi je sada tesko svaki dan se bere bole ruke bole noge. Tako da ovo ce biti projekat preko zime :) Pitanje za sve , kako skupljate na kraju sezone creva od kap po kap?

- - - - - - - - - -

Pa i ja isto tako samo sto u najlonske dzakove od vestaka berem pa sipem u prikolicu i pravac kuci na pakovanje.
Koja je trenutna cena crvene paprike kod vas?

Ja i ne znam bas koji mi je dan berbe...kom prinosu se nadate??? Mislim po hektaru.

Ja i ne znam bas koji mi je dan berbe...kom prinosu se nadate??? Mislim po hektaru.

Ja mislim da ce biti od 35 do 40t opet to je nesto ovako odakativno jos berem prvu berbu tu smo negde oko 14-15t do sada. Zavisi do kada ce bti lepo vreme. Mada meni je sve belo uvo pa kada bude tamo zahladjenja ( jos smo daleko, samo kazem) obracu sve zeleno sa radnicima za par dana.

Nazad
Vrh