Ja nisam nikad predavao račune za subvencije u prvim danima, već kad prođu gužve. Tako ću i ove godine. Čuo sam da je još sinoć ispred trezora u Vrbasu bilo oko tridesetak ljudi. A takođe sam čuo i da su neki veliki poljoprivrednici (n x 100ha) danima unazad odnosili račune. Tako da ne vidim svrhu guranju jer i da budeš prvi ispred šaltera, novce će neko drugi dobiti prvi...
Što se tiče ove priče koliko ima malih a koliko većih i velikih gazdinstava, ja sam jednom prilikom brojao poljoprivrednike iz moje uluce, (i to ne cele, već od ćoška do ćoška, nekih 300m), i iznenadio se da samo nas dvojica imamo gazdinstva veća od 10ha a da su svi ostali (njih 12-13) ispod. Od njih, 3-4 imaju i druge prihode, a ostali žive isključivo od poljoprivrede a bar polovina je sigurno imala otvorena gazdinstva (da li su i dalje obnavljali ta gazdinstva - ne znam). Ne kažem da je moja ulica reprezentativni uzorak, ali je zaista ogroman broj onih malih koji se možda nigde i ne vide, ali ne znači i da ne postoje.