Uputstvo za podnošenje zahteva za povrat akcize za gorivo

Na pumpi neće da kažu, ne na jednoj nego nekoliko. U aplikaciji se vide samo tri zadnje transakcije.

Sad sam prvi (i poslednji) put u 2024. podneo zahtev za 50 din/L. Od sledovanih 1206 zakinuto mi je 10 litara (nema veze). Zanima me šta ide dalje (da li treba još nešto da se potvrđuje ili odbacuje). Pratio sam sve "po protokolu" i na kraju stigao do "zahtev je zaprimljen pod brojem tim i tim" . Jel to sve ?

Sad sam prvi (i poslednji) put u 2024. podneo zahtev za 50 din/L. Od sledovanih 1206 zakinuto mi je 10 litara (nema veze). Zanima me šta ide dalje (da li treba još nešto da se potvrđuje ili odbacuje). Pratio sam sve "po protokolu" i na kraju stigao do "zahtev je zaprimljen pod brojem tim i tim" . Jel to sve ?
Ništa čekate da dobijete rešenje u eSanduče, prihvatite ga i onda se odreknete prava na žalbu.

Čekate isplatu 🙂💳📱

Poruka u temi "Uputstvo za podnošenje zahteva za povrat akcize za gorivo"
Sam sistem ne računa. Sistem šta vidi to je ha i ar.

IMG-b59a605e17576f557e855d8263fd8b15-V.jpg

На иницијативу Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, а услед повољних тржишних околности, Нафтна индустрија Србије продужила је до 17. новембра 2024. године акцију по којој сва регистрована пољопривредна газдинства могу да, уз употребу картица издатих регистрованим пољопривредним газдинствима, купују дериват EVRO DIZEL по максималној малопродајној цени од 179 динара по литру.

Услов за коришћење ове акције је да пољопривредна газдинства буду регистрована и уз то да поседују агро картицу, коју сада једноставно и брзо могу да добију уз помоћ нове дигитализоване „НИС Агро картица“ мобилне апликације. Напомињемо да је упутство за преузимање апликације и подношење захтева за НИС Агро картицу доступно на званичном сајту Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, као и на званичном сајту Управе за аграрна плаћања и сајту еАграр.

Такође, наглашавамо да су пољопривредницима за помоћ и подршку у овом процесу на располагању и све пољопривредне саветодавне стручне службе широм Србије.

Подсећамо вас да је Уредбом о ограничењу висине цена деривата нафте, која је донета на седници Владе Србије 26. јула 2024. године и која важи 6 месеци од дана ступања на снагу, прописано да сва пољопривредна газдинства, која имају површине уписане у Регистру пољопривредних газдинстава на дан 1. април 2024. године и засејане, односно засађене површине обрадивог пољопривредног земљишта под одговарајућом биљном културом до количина потребних за обраду, могу да, уз употребу картица издатих регистрованим пољопривредним газдинствима, купују дериват EVRO DIZEL по максималној малопродајној цени од 179 динара по литру у максималној количини до 100 литара по хектару, а највише до 100 хектара.

Независно од те Уредбе, која је и даље на снази, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде и Нафтна индустрија Србије изашли су у сусрет пољопривредницима и осмислили ову акцију која је проширена на регистрована газдинства која се баве и другим гранама пољопривреде, а не само ратарством, односно немају нужно површине уписане у Регистар пољопривредних газдинстава на дан 1. април 2024. године.

Da li vam isto trose masine gorivo sa Nisa i sa drugih pumpi? Ja imam osecaj kao da se trosi bar 20% vise.
Za dizel ne znam,jer uvek na NISu kupujemo za traktore,to gorivo za poljoprivredu,drugo nismo sipali.
Ali za benzin znam ,da benzin kupljen na MOL pumpi je dosta bolji i manja je potrosnja u odnosu na NISov benzin.To znam po potrosnji traktorske kosacice.Nisam to detaljno pratio,ali mi je bilo jasno da se uvek veca povrsina pokosi sa MOLovim benzinom.
U kola najcesce sipam Molov Dizel,ali mislim da je Avio Dizel ili kako se vec bolji(skuplji) Dizel zove na Eko pumpama najbolji. Nemam u blizini njihovu pumpu,ali kada god sam u prolazu sipam to gorivo i imam osecaj kako auto lakse prima gas i motor je manje bucan.
Neko kaze da oni isto prodaju Molovo gorivo,ali meni deluje da je njihov dizel bolji.

do kog datuma se mogu podnositi zahtevi za povracaj

Rok za podnošenje zahteva za refekciju je do 31.12.2024. godine, dakle gorivo možete da sipate do par dana pre 31.12. kako bi prošao kroz poresku upravu i vi mogli da podnesete zahtev.

Imali ste taj odgovor baš u ovoj temi​

Evo da javim kome je istekao drzavni zakup 31.10.24 zahtev za refakciju ne moze da se podnese za tu zemlju, a za privatnu može.
Sami stavili pravilo i presek 31.12 neverovatno u Srbistanu....

Jeste i meni se to desilo, lepa kolicina mi je propala na toj parceli, jer mi nije padalo na pamet da ce ekspresno da je brišu, i odmah se sklonila sa liste gde se podnosi za refakciju. Kome da se zališ?! Bogu jedino.

A privatnu uredno podneo a istekao zakup 30.10.24, sada sam u dilemi hoce biti i 10000din po ha za tu državnu.Poslao sam emaile, zvacu da pitam, država uredno sve svoje naplati preko izvrsitelja i zatezne kamate zaracuna.

Шта сам накуповао ове сезоне горива - накуповао сам. Порадио све и још спремио да имам кући резерву макар за затварање бразде у пролеће. И тек сада ћу по први пут да се зезам са кликањем са захтевом за рефракцију. Wish me luck!

Da li vam se pojavljuju računi od ove akcije sa nisa na pg?naime imam naknadno ubačene parcele na koima nisam imao popust na kartici,a imao sam nesto prebacaja iz redovne kupovine i to mi je prihvaćeno za povrat onih 50din.
Sad sam kupio pre 5-6dana(179din) i prijavio broj pg medjutim nema računa,da li je neko imao slučaj ?znači kupovina je preko akcije,potrošen je redovan popust.imam račun fizički.

Nazad
Vrh