Konkretan primer zarade na selu je recimo cuvanje nekoliko krava i prodaja sira na pijaci ili na gajbu,a moze i kajmak.Kod mene je sir 350din/kg,a kajmak mislim 800din/kg.Rakija moze isto na pijac,a kad se procuje da imas dolaze ljudi i na gajbu,a cena je za litar sljivke 600din,dunja i kruska su skuplje.Dobra stvar su i maline,ko ima parcelu koju moze da navodnjava,stvarno odlican poso.Dobar je odnosno isplativ poso izrada drva za ogrev,tamo gde ga ima.Ima dosta primera,ali svi traze pocetna ulaganja(da ne kazem troskoveda se neko ne uvredi),odnosno bez para nista,a ako neko za sve to uzme kredu,nek mu je bog na pomoc.
Recimo cena za 4 brdske kravice kakve su kod mene je oko 3000e.Kazan od 100l oko 500e.Kace od 5 kazana ne znam,ali mislim da plasticna nije manje od 4-5000din pa sve to puta 10,znaci oko 400e.Maline sadnice za recimo minimum 20ari+stubovi+zica+creva za kap po kap+pumpa+dovodno crevo,ne znam kolko dodje,ali sigurno nije malo.Traktor,neki mali,solidan 2500e+masine.Motorna testera polovna 300-400e.
I za svo to vreme dok se ulaze u to troskovi zivljenja,svako zna koliko mu je dovoljno.