Onda ništa, nastavimo da živimo svoje male živote i umrimo sa rečenicom na usnama " e da sam imao 30.000 evra..."
E, a ajde sad mi koji bi da se borimo za lepši i bolji život...
Npr, za početak prosečan maldi bračni par može da nađe kuću koji će iznajmiti "na čuvanje", a to podrazumeva održavanje kuće i okućnice bez naknade prema vlasniku, a toga ima, složićete se...
Dalje, ŠTA GOD DA POČNEŠ ti treba neki ulog, neki početni kapital, svako ga mora naći na svoj način a ako želi naćiće... To ti je kao kad se Piroćanac moli Bogu da dobije na lotou a nije ni uplatio tiket, ne može to tako...
Svako živi život na svoj način i zbog toga ne postoji univerzalno rešenje za sve, svako mora da vidi sa čim raspolaže, evo ja:
Imama posao u malom gradu i planiram da živim u selu 20km odatle, ja uslove za neki kredit imam, i još + radim nešto privatno kući, dakle meni je možda lakše, ali opet kažem, svako ima svoj život i svako zna čime raspolaže... Pitanje da li ću i dizati kredit ili ću uspeti da uštedim...
Ne želim da se natežem nisakim, ali dokle god nema inicijative i želje za boljim, lepšim i zdravijim životom nema ni pomaka sa mrtve tačke, mi ćemo rizikovati i videćemo, ali verujemo u nas, i to je bitno...
@PKB
Kako god, nije poenta u tome, nego je poenta šta je lakše i od čega možeš da napraviš neke pare, skuplji stan u gradu i to je to ili jeftinija kuća u selu gde možeš i neke pare da zaradiš? Gore sam napisao, u kući se može živeti za DŽ, i to je početak, nema troškova kirije... A u toj kući može napraviti bar 100eu u bašti i nekom mesu i jajima koje bi morlai kupiti u gradu... A pozajmica? Jel pričamo o bračnom paru koji su se upoznali u sirotištu? Nije sve crno, veruj mi...
@Peđa1
Da li radiš plastenike? E vidiš ja ništa što sam napisao nisam izlupetao, nego imam činjenice i dokaze iz prakse mojih prijatelja i rodbine koji potvrđuju moja pisanja.
Plastenik 40x8 prima 1000 struka paradajza, na svakom očekuj bar 5kg, bar... Cena koštanja jednog struka nije veća od 40din (rasad, folje, prihrana, gajbice, voda (bunar), sve...). Dalje, rotkvice posle paradajza, pa posle luk ili salatu, krastavce... Got the point?!?
Nema veze, ja imam pokrenutu priču oko toga i to ću raditi, pa ma koliko mi internet davao za DŽ, proslediću ga ja tebi
- - - - - - - - - -
E da, Peđa1, a daj mi kalkulaciju života u gradu, tačnije u stanu? Baš me interesuje kakva je tu situacija... Recimo da stan košta 50.000eu, može?