Uljana repica 2022/2023

Da li je problem sejati uljenu i na manjim parcelama od 2-3kj?
Nije problem sejati,problem moze da bude steta od rutave bube.
Ona pravi stetu na rubovima parcele tako da ce procenat stete na manjoj parceli biti mbogo veci.
Kada udje 5m okolo na manjoj parceli to je fakticki totalna steta

Da li može posejati uljanu repicu na kukuruzište gde je prskano sa dikaminom 600 i sa laudis i equipom?

Nek napise neko od iskusnijih (ko seje repicu par godina unazad) koji su poslednji preporucljivi datumi za setvu repice

Uvijek kad smo sijali do 10.09 i ranije bila je bolja nego kad se sijalo kasnijeg datuma.Znaci govorim o stanju za proljece tj.bude jaceg korijena i nadzemni dio biljke pokrije zemlju .Bude manje korova.A sijemo je 13 godina uzastopno.Moj neki zakljucak.

Hvala... A problemi sa glodarima u jesen, i da li je neophodna zastita od nekih insekata u jesen ili moze da prodje bez tretmana?

Kod mene isto do 10.9., jednom sam posijao 25.9. Bila je ok.....a onu posijanu pocetkom 10mj sam preorao,nije dovoljno narasla da uđe u zimu.....ako dodu misevi, tretiras rupe, iako mislim da ih nebi trebalo biti jer ptice su ih kod oranja rjesile.....al znaju napraviti štetu.....insekata za sada nema, a prije 3g nakon 7 dana od sjetve se pojavila pipa i pocela grickati listove, treba kontrolirati skoro svaki dan.....

Nocas mi je u setvi bas bilo super. Rasturio sam po njivi 2.5 dzaka semena repice. Juce ujutro smo poceli sa semenom kojeg ima 11 kg u dzaku i sve je bilo ok. U nocnoj smeni smo sipali seme kojeg ima 6 kg u dzaku. Sejemo sa pneumatskom i na ona mala vrata gde se ispusta seme mi je iscurelo 2.5 dzaka. Nisu se otvorila vrata nego na jednoj bateriji je malkice veci zazor i seme je polako curelo. Do poslednjeg zrna sam prosuo iz te baterije. :zli: Sad sam svaka vrata zamazao silikonom.

Ja sam poceo setvu a da li ce biti kise videcemo.
9e4fcdd269054c4e6e1110f90b247c70.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

E i kod nas su najavili veceras i sutra prijepodne, to bi onda bilo TO......

Srdjane, s kojom sijacicom si sijao? Slabo se vidi na slici.....

Kod nas jutros pljustala, taman kad treba.....ali samo sat vremena, a najavili su da ce padati barem 5 sati....

Uzeo herbicid teridox 500, 3 pakiranja po 5litara i 2l karate zeon.....samo 480e.....prije tri godine kad sam sijao, nije bilo toliko skupo.....

Nazad
Vrh