Na koliko gasa si tero? Ja kad sam prije 3-4 god probao sijat sa tim pločama glavile su sjemenke u rupama. Tero sam PSK-6 sa IMT- 533 na 1500 o/min. Stariji kolega probao isti dan istu kombinciju i zbog istog problema odustao. Naš zaključak je da treba terat na malom gasu (manji podtlak) i probat sa hibridima koji imaju krupnije sjeme. Al… do daljnjeg je, fala Bogu, NE sijem! Ko nju kod nas sačuva (uz dozvoljene insekticide, a čujem i uz ne dozvoljene) od svih mogućih bubeština svaka mu čast. Koja god buba naiđe kraj nje bode ju, buši, sisa, grize, pregriza glođe, tokari… Užas!
P.S. Nisam te zvao za podsjecanje graha zato što nije ni išao.
Gas se najbolje pokazao na 1200 do 1300 obrtaja.....i 3 spora sto se brzine tice, onda bude idealno.....sa imt 539
I rupe imam od 1mm, takoder se najbolje pokazale.....a sjeme prije kupnje treba izmjeriti i mora biti 2mm, onda ide odlicno, vidi na slici prije kako stoji.....
Sijacica nesmije biti potrosena.....kad se postave ploce unutra i zatvore vratasca, NE podizati raonik, nego uhvatiti za plocu i probati micati plocu lijevo desno, da nema lufta.....jer ako ima, lomi zrno......
Sklop namjestiti na oko 490 000, takoder se kod mene pokazalo najbolje.....
Staviti tocikice za sjetvu repe ili povrca, tj sitnog sjemena, kao i raonik za repu.....
Namjestiti dubinu na 2cm.....
Nadam se, da sam barem malo pomogao.....
Kod mene posijano skromnih 5ha.....
Becar.....vidio sam se s Barisicem, probao pa odustao, nije nista mogao, jer je previse trave...a grah odlican za ovakvu losu godinu.....kako ce on to odraditi, pojma nemam.....