Uljana repica 2022/2023

Nemam nikkavog iskustva s uljanom repicom. Da li je preporucljivo sejati je posle suncokreta? Dvoumim se izmedju psenice i uljane repice. Voleo bih da probam s repicom, ali ne bih zurio da to bude ove godine, ako nije preporučljivo posle suncokreta. Mislio sam 3x15 da se baci, a obrada samo tanjiraca.
Susedno selo seje baš dosta na suncokkret,,i ja sa isto sejo,bio je umanjen rod al ne nešto drastično oko 15 do 20 posto

Za koje hibride ste se opredelili ove godine?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Danas izorano i opet pala kisa.....sutra ide rasipac i rotodrljaca, u petak ako bude sve ok, ide sjetva sa olt psk na 44cm......sjeme dekalb, mjereno šublerom, zrno je 2mm i vise pa se moze posijati sa pneumatskom sijacicom.....manja povrsina, samo 4ha

Kaze Rambo Amadeus da je imao neku filozofiju u životu .
Kaze kad god je video neku gužvu na nekim vratima gde svi hoće da uđu ,bežao je od tih vrata ko djavo od krsta...
Tako i ovo .
Opasno se palite na ovo kao na suncokret ...
Ljudi radite kao što se do sada radili pa kako bude.

Nije bilo kise mjesecima a sad palo oko 120 litara pa ajd da se radi .12 godina se sije uzastopno pa da ne kvarimo plodored.7ha ove godine .Prosli godina muka bila sa vlagom pa se sijalo a sad je palo toliko da ce to fino da nikne .Zasto ja ne mogu slike postaviti na forumu?Ne pokazuju mi se one ikone za slike postaviti?

Vrijeme je......

https://postimg.cc/4705Pq22]

20220827-182506.jpg
[/URL][/url]

Posejacu i ja nesto repice, ne planiram da bacim osnovno djubrivo. Na predusevu psenici je baceno 130-140 kg/KJ MAP 10:46 pa racunam da je ostalo nesto i za repicu. U prolece cu naravno da prihranim mozda i dva puta. Setva ce biti na 50 cm.
Probali su psenicu bez npk a prihrana urejom nije se pokazalo nikako mislim da bih mozda bolje bilo baciti sada a u prolece neka minimalna doza cisto da joj da start ...

Ako nekog zanima.Pre setve tretirano seme insekticidom štiti se biljka od napada gusenica i drugih insekta.predhodna jesen prošla bez prskanja

Koliko je prečnik rupa i broj rupa na pločama za pneumatski sejalicu kojima sejete repicu?

Nazad
Vrh