Uljana repica 2021/22

Vidim da po oranju nijedna nije imala problema sa nicanjem, a trenutak sjetve je bitan da se nadovežem na one postove prije. Prošle godine mi je pala kiša na pripremljeno i onda sam sijao, a ove godine pripremao i sijao poslije kiše i ove godine dosta lošije. Sad vidim da gdje god više mase je bilo vani tu je rjeđa, a to sam vidio i prošle godine već. Ako ću nastavit sa repicom, vraćam se na oranje.

Jutrošnja slika:
1014d930660d16d9f03ccef5d753ad8c.jpg

Kiša mi je definitivno poremetila planove ali sam nekako u zadnji čas uspeo posejati uljanu repicu i to ogled sa 5 Pionirovih hibrida.Iskoristio sam priliku da isprobam novu HMS sejalicu koju smo dobili na probu od Agropanonke. Stefan je uradio valjanje pre i posle setve sa kembridž valjkom He-Va a sve ovo detaljnije možete videti u videu... Zahvaljujem se firmi Agropanonka , Živanu Straživuku ispred firme Corteva, Stefanu i svima koji su učestvovali u ovom videu i pravljenju istog... Mehanizacija u ovom videu: MTZ Belorus 952 monoblok HMS MIYAWDISC 23 ARMATRAC 1104 lux HE-VA Valjak Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2021. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Malo je kasno za repicu, jer zadnji rokovi su uglavnom oko 25 septembra, ali ako je seme za dza...e onda vredi jednu probu, ovako bar cemo nesto nauciti! :ppozdrav:

p.s. ovo nase zanimanje je uvek ides u prvi razred!!!

Nazad
Vrh