Uljana repica 2021/22

Prezivela zimu, nadam se nece vise biti jakih mrazeva. Ima od 4 do 6 litova i solidan korenov sistem. Sledi prihrana za pocetak sa 200kg An-a. Za sada nema bolesti i stetocina.
822591e1f385b8031a97a567a4f85b1e.jpg
7f454d4b9a9a81f5a9df8c3cf16daad4.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Trebalo bi pratiti situaciju sa malim i velikim repicinom pipom, sa ovakvom lepom vremenom sigurno ce se pojaviti, mi prosle godine nismo prskali pre marta meseca ali ove godine gledajuci prognoze mozemo polako da se pripremimo!

Jos uvek je kratak dan i hladno je nocu,nece to jos dok se zemlja ne ugreje,nije lose obilaziti ali msm da nece jos.

Ja sam i prosle godine prskao u februaru,isto ovako otoplilo,zastitari me savetovali kao nema potrebe hladno je vreme,njih ima ali kao nerade,al vraga,radili su i te kako,sva sreca nisam poslusao i oprskao sam al kad je krenula u porast posle se videlo dal su radili ili nisu,jedan mali postotak repice se bacio u bic i iskrivio i deformisao stablo sa pukotinama po sebi,tako da......ako je toplo i vidite prisustvo insekata,nema veze dal je februar samo treba prskati,pogotovo ako u narednim danima javljaju toplo vreme a vidite da su prisutni insekti

Taj crvenilo je zbog hladnog vremena i blokade usvajanja fosfora, nece tome nista faliti samo topli dani i sve ce biti Ok

Pitanje za @igordulic ....čini mi se ili blizu tvoje kuće je bilo nekoliko parcela sa repicom a sad vidim da su pretamburane (pripremljene).....Šta bi??

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh