Uljana repica 2021/22

Taj problem ne pocinje sada, poceo je sa letom muve jos u avgustu- septembru, ovo su samo posledice koje vidis sada. Zanima me kako prolaze repice iz kasnih rokova setve, kraj septembra i oktobar, da li će imati problem sa larvom kupusne muve? Mlada biljka koja dobija ljubičastu boju je otpisana, po tome se od gore najlakše vidi.

Antocijan boja ujane repice uopste ne mora da znaci da je biljka u problemu. Meni i kad je bila najzdravija i u najboljoj kondiciji imala je tu ljubicastu boju kad bude jako hladno, ali se na prolece bez problema regenerise i iznese odlican rod.
Veci problem ce biti ovi jaki mrazevi koje najavljuju za iducu nedelju. Ako biljka nije nakupila dovoljno secera u stablu, to jest cvoru gde ce krenuti na prolece onda je kaput.
Bolje malo vecca repica u jesen nego mala repica.

Kod mene koja god da je ljubičaste boje ona ima po 5-6-7 komada larvi pod zemljom koje su joj prekinule koren i stablo i ta biljka se osuši, nestane.

Moja repica prvi septembar skroz zdrava zastita semena lumipiosa +gaučo i jedan tretman kontaktnim insekticidom.

Evo posledica larvi kupusne muve na daikon rotkvi, rezultat- uništen usev.
58ae0ec6e3f6381afff3a29f5f977033.jpg

Ostavis je do proleća pa ćeš videti kako izgleda. Najlakše je preorati ali ja to sada ne bih radio.Ima tu dosta biljaka samo su male.

Slikano pre 10ak dana ima od 4 do 8 lista.
Da nije isprskana insekticidom ne bi je ni bilo. Neverovatno mnogo stetocina je bilo ove jeseni tako da ko nije prskao i nema repice.
Inace sejano je veliki broj biljaka po m2 tako da ce biti ne planiran test za gustinu preko 700 biljaka po m2 da li moze nesto da todi.
76c7e4ac2d3e2d093283a5680ca5b45b.jpg
b0a438e582cd5332adedd1dfd7c2ec51.jpg

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Sace mraz to lepo izjednaciti. Ona sto je bila mslo veca ce izgubiti malo vise lisca pa ce je ova manja lakse sustici na prolece, imace vise svetlosti.

Dragane, ovaj početak njive je loše nikao, a posle izgleda solidno. Koliko je taj početak u površini od ukupne njive?

Dragane, ovaj početak njive je loše nikao, a posle izgleda solidno. Koliko je taj početak u površini od ukupne njive?
Nije njega velika povrsina, ovako kako je slikano mozda nekih 5%, ali drugi dio njive je bas saren, razmisljao sam na proljece taj drugi dio presijati kukuruz, ali kako je otisao repromaterijal cisto sumnjam da cu ista dirati.

Nazad
Vrh