Ugradnja hidro volana

Bukvalista...:bravo: Mrzelo me da kucam... Hidraulicnu pumpu... Vidis kako je zemljak odmah skonto...:cool:

Da li orbitroli imaju i sebi neki ventil koji se otvara pri nekom pritisku i salje visak ulja u povratni vod ili se to mora resavati na drugi nacin?
neki imaju a neki nemaju to dobro pazi ako budes kupovao ja sam kod sabe 2 pumpe bukvalno razgulijo ORBTROL NIJE IMAO VENTIL sad sam ugradijo primarni ventil od zmajevog kombajna i radi bez greske

Ljudi,jel zna neko koliko kosta da se na Mtz-u sa stuba preradi na orbitrol?!

sad sam ugradijo primarni ventil od zmajevog kombajna i radi bez greske
Ajde uslikaj kako si to resio! Tj kako izgleda taj primarni ventil.... Ako stignem ove zime bi voleo da ugradim "orbitrol" volan u 577 pa me sve kombinacije zanimaju. Lepo je videti kako se ljudi dosete pa iskoriste neke delove od auta i imaju "jeftin" servo volan.

Aca zavisi posto nadjes orbitrol i klip.spona iz jednog dela i ruke sto se zavrcu na glavcine prednjeg tocka su 100e novo+klip+orbitrol+creva+majstor sve to od 300 do 500e

Ja sam mislio da spone ne diram,vec da ih ostavim kako stoje na stubu i samo da kupim onu ruku gde se jos srafi orbitrol.Ruke ne bih placao,cale i ja bi radili.

stub izbaci i stavi jednu sponu. na mesto stuba napravis nosac i tu stavis orbitrol i bude sve orginal a ne neka ruzna budzevina

sve novo oko 600 eura,evo kod nas vec dve godine...na mtz82,ali bez ikakvih ventila,zato pitam od cega zavisi-i radi odlicno-moraju i nosaci spona,i spone nove.ako treba nekom,mogu slike sutra.

Ajde uslikaj kako si to resio! Tj kako izgleda taj primarni ventil.... Ako stignem ove zime bi voleo da ugradim "orbitrol" volan u 577 pa me sve kombinacije zanimaju. Lepo je videti kako se ljudi dosete pa iskoriste neke delove od auta i imaju "jeftin" servo volan.

ugraiš pumpu od opela ona ima taj ventil ugrađen

netreba ti poseban rezervar imas rezervar hidraulike sa kojeg spojis cev za dovod do pumpe i povrat sa orbitrola vratis na cep za sipanje ulja

Ja bih da napravim poseban rezervoar za volan,da se ulje ne bih mesalo,jer kada kipujes prikolice uvek se malo izmesa i ne valja za orbitrol.

ni to nije problem stavis ga pored orbitrola i jos ustedis na crevima:ppozdrav:

ugraiš pumpu od opela ona ima taj ventil ugrađen
A jel ima pumpa od 577 taj ventil? Nekada davno smo imali onaj "poluservo" volan ali smo ga izbacili jer je znao iz cista mira smotati volan u jednu stranu i izbiti gumice. Naravno ako ne drzis volan. Ako drzis volan kad upalis traktor onda nije bilo problema. Osim hronicnog curenja... Mikron iz Cacka mi je trazio ~16000 da sredi taj volan ali me nekako strah da cu baciti pare! Za 16h mogu kupiti nov orbitrol od rusa a novo je novo!

Ugradnja orbitrole na MTZ 82

Stub volana sluzi kao rezrvoar ulja, sve drugo je ostalo kao sto je i bilo. Evo par slika (ako uspem da ih okacim):

to je bilo resenje belorusa izmedju serija sa stubom i ovih sad novih ali se nije bas najbolje pokazalo zato sto ima dosta "prenosa" pa volan vremenom dobije dosta lufta,ali moze i tako

Nazad
Vrh