Ugradnja duplih(pomoćnih)točkova na traktore

Posle duzeg razmisljanja ,i citanja sugestija i ideja ipak sam se odlucio za orginalnu varijantu ona je najsigurnija i najbezbednija za mene i za okolinu

@dragan.kovacev

To na felni pise 15-38 a na nju mogu da idu gume 16.9 R38 i 18.4 R38. Kod mene na uskim felnama pise 12-38, ja sam stavio gume 13.6 R38 a mogu i 15.5 R38 da se stave.

Ovakvo rješenje nikako ne preporučujem, nailazak vanjske gume na kakav veći busen, među ili razoricu može (i sigurno hoće, kad-tad) napraviti strašnu štetu.

ae1bnl.jpg
Ovo sam ja imao skoro 3 godine i nikad mi nije otpalo niti nesto pokvarilo dobro resenje samo je problem stalno odvrtati i zavrtati te brezone moji su bili napravljeni na strugu od loseg materijala pa sam ih bacio u staro gvordje da su original super bi sluzili

Ovo sam ja imao skoro 3 godine i nikad mi nije otpalo niti nesto pokvarilo dobro resenje samo je problem stalno odvrtati i zavrtati te brezone moji su bili napravljeni na strugu od loseg materijala pa sam ih bacio u staro gvordje da su original super bi sluzili

Drzati duple tockove samo na ovim brezonima bez medjuploce je igranje sa zivotom u krajnjem slucaju... Pre mala je dodirna povrsina samo na brezonima i tu moze doci do gadnog loma, samo se to tebi nije dogodilo. Na ovakav sistem udvajanja OBAVEZNO i bez iznimke mora ici meduploca koja ce biti u jako dobrom kontaktu s jednom i drugom felgom, a brezoni da samo pritezu tockove jedan uz drugi, da nose teret samo na "izvlacenje" a ne i na "motanje" (zaboravih kako se strucno nazivaju sile koje se ovdje desavaju)

1zqxcig.jpg

Montirali duple tockove spremam se za prihranu psenice ,nadam se nece ostaviti duboke tragove

---------- Poruka napisana u 15:53 ---------- Prethodna poruka je at 15:32 ----------

c3hnk.jpg

Juce sam kupio tockove 18,4-38 dva komada u jugokomerciju,sutra mi stizu pa do kraja nedelje montaza

Nazad
Vrh