Ugradnja duplih(pomoćnih)točkova na traktore

Ovako nesto imam to je spojnica za cevi ili pumpe za zalivanje, Sinisa tockovi su od kombajna posle setve se vraćaju nazad.
2ut11ll.jpg

Posle duzeg razmisljanja ,i citanja sugestija i ideja ipak sam se odlucio za orginalnu varijantu ona je najsigurnija i najbezbednija za mene i za okolinu

@dragan.kovacev

To na felni pise 15-38 a na nju mogu da idu gume 16.9 R38 i 18.4 R38. Kod mene na uskim felnama pise 12-38, ja sam stavio gume 13.6 R38 a mogu i 15.5 R38 da se stave.

Ovakvo rješenje nikako ne preporučujem, nailazak vanjske gume na kakav veći busen, među ili razoricu može (i sigurno hoće, kad-tad) napraviti strašnu štetu.

ae1bnl.jpg
Ovo sam ja imao skoro 3 godine i nikad mi nije otpalo niti nesto pokvarilo dobro resenje samo je problem stalno odvrtati i zavrtati te brezone moji su bili napravljeni na strugu od loseg materijala pa sam ih bacio u staro gvordje da su original super bi sluzili

Ovo sam ja imao skoro 3 godine i nikad mi nije otpalo niti nesto pokvarilo dobro resenje samo je problem stalno odvrtati i zavrtati te brezone moji su bili napravljeni na strugu od loseg materijala pa sam ih bacio u staro gvordje da su original super bi sluzili

Drzati duple tockove samo na ovim brezonima bez medjuploce je igranje sa zivotom u krajnjem slucaju... Pre mala je dodirna povrsina samo na brezonima i tu moze doci do gadnog loma, samo se to tebi nije dogodilo. Na ovakav sistem udvajanja OBAVEZNO i bez iznimke mora ici meduploca koja ce biti u jako dobrom kontaktu s jednom i drugom felgom, a brezoni da samo pritezu tockove jedan uz drugi, da nose teret samo na "izvlacenje" a ne i na "motanje" (zaboravih kako se strucno nazivaju sile koje se ovdje desavaju)

1zqxcig.jpg

Montirali duple tockove spremam se za prihranu psenice ,nadam se nece ostaviti duboke tragove

---------- Poruka napisana u 15:53 ---------- Prethodna poruka je at 15:32 ----------

c3hnk.jpg

Juce sam kupio tockove 18,4-38 dva komada u jugokomerciju,sutra mi stizu pa do kraja nedelje montaza

Nazad
Vrh