Ugradnja duplih(pomoćnih)točkova na traktore

Dali neko zna dimenzije brezona za montiranje duplih tockova za MTZ82 Ja sam video vec bez distansera samo brezoni.Inace tockovi su oni uzi kao MTZ52

Uzmeš subler i izmeriš, mislim da su 18mm, a ovakve brezone od obicnog sestougaonog materiala moze svaki strugar da napravi. jesi na ovu sliku mislio da si video?

ae1bnl.jpg

Ovakav sistem je bio i za male MF traktore cak su i u IMT-u nudili kao dodatnu opremu udvojoene tockove za 533/539. uz ove brezone ide u jos jedna medjuploca koja tjesno sjeda na te brezone i kad se drugi tocak dotegne u biti ona sprecava lom sarafa kad se zapne. Ta adaptaciona ploca tu mora ici, inace ce se desiti lom i ostat cete bez jednog ili cak oba tocka...

Dobro bi bilo da je stavis jer ona ne dozvoljava uvijanje i pomeranje jednog brezona u odnosu na druge a time ces uveliko smanjiti verovatnocu da pukne.

Miroslav i ostali: Medjuploca je takve debljine da dira i jednu i drugu felgu i kad dotezes drugi tocak, ti u biti stezes medjuplocu izmedju felgi i na taj nacin ploca preuzima dobar dio opterecenja na sebe a posto su rupe za brezone na ploci na knap sa plocom, takodjer se onemoguceva uvijanje brezona kad npr vanjski tocak dodje na vislji teren a unutarnji ode u zrak. da ostavis samo brezone u ovom slucaju a nosis neki tezi prikljucak, poceli bi sarafi pucati...

Ovo je sistem koji koristi ferguson:

http://www.ploughmyfield.com/DualWheels.htm

imao sam mtz sa duplim točkovima
na tom mtz sa slike fali međuploča i nikako bez nje ne raditi
a dužinu brezona treba izračunati po širini točka da ti se ne desi da se gume upru jedna u drugu kao što je bio slučaj kod mene
brezoni su bili od starog rusa sa užim gumama za jednu dimenziju a ja sam stavio sve to na šire gume pa su gume bile malo napregnute jedna o drugu
radio sam tako godinama bez problema ali treba da se ne upiru
jedino je bilo dobro što se u blato nije zaglavljivalo između guma ali su se gume od trenja malo pohabale na mestu dodira

i nema potrebe za onim dugackim brezonima, i slicnim zezancijama.

@miroslav k: da li si kontaktirao agrovojvodinu, i pitao za jos jednu garnituru guma s felnama? koliko bi to izaslo? da li imaju oni to na stanju? jer ovako ima dosta peripetija s ovim sto hoces da uradis, a onako bi imao jos siru gaznu povrsinu

felni 38 moze da se nadje saa velikih IMT, ne svida mi se sto bi traktor imao prevelike gabarite, gume kineske mi se ne sviđaju uopste i savetujem da ih ne kupujete ako ne morate, jako su se lose pokazale u blatu, u AV sigurno ima felni i tockova ali mislim da nije bas jeftino,

Nazad
Vrh