Ugradnja duplih(pomoćnih)točkova na traktore

Kod nas je jedan Ruja bio i sa prednjim i sa zadnjim duplim tockovima ali se vise u toj kombinaciji ne koristi jer su ga zamenuli mnogo mocniji traktori sa sirim pneumaticima. Ne secam se samo da li su prednje duple gume bile iste dimenzije kao i redovne samo celave skroz ili su za dimenziju manje.

felne zute od rusa 18,4-38r, gume su malo izlizane al su zdrave, pa nece niko da skine idealne gume, al mi 200e malo jaca cena, da je 150e nebi oklevo, ovako cu jos malo da potrazim...na ovu cenu + 250e odstojnici=950e

Tockove sam platio 250 e komad a gume su 16 platana

---------- Poruka napisana u 21:18 ---------- Prethodna poruka je at 21:04 ----------

Evo kako je to bilo i kako to izgleda pomocu stapa i kanapa
dsc00001woc.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
dsc00003xel.jpg
dsc00004yu.jpg
dsc00006jco.jpg
dsc00007ac.jpg

Tockovi od IMT 5270 a felna od kamiona daica,pase rupa na rupu original

A da li bi ja mogao na mog guldnera da ugradim duple tockove sad pred razbacivanje vest.djubreta?

• Like
Reagovanja: kum
Pa neznam, tako su mi majstori iz IMT-a rekli da je odnos između prednje i zadnje vuče od 0,5 do maximalnih 1,5% i to nesme da pređe.A to da je poželjno da prednja vuča bude brža od zadnje mi nikako nije jasno,zar neće onda ona "vući" zadnje točkove i tako bespotrebno trošiti snagu?@ Bobo ja sam mog 577 pre nešto više od godinu dana dotero iz Novih Banovaca do Sombora (oko 170 km) i to sve po asvaltu sa upaljenom prednjom vučom i ništa mu nije bilo tako da ipak mislim da su oni to utrefili kako treba.

Koliko ti je vremena trebalo da predjes tih 170 km traktorom i koliko si potrosio nafte dok si stigao kuci?
Izvinjenje za :off_topic:

Da li neko zna gde mogu da nadjem tockove 18.4R38, hteo bih da udvojim tockove na svom 1221.3?! Gledam po oglasima, pa reko i ovde da pitam. Isao sam da isprobam tesku drljacu i kontam da bi uz duple tockove taj posao isao mnogo bolje, a cini mi se i da mu je prednji kraj dosta lagan za taj teret. Sta mislite o tome da nabacim tegove direktno na prednje tockove?

- - - - - - - - - -

Danas sam cuo predlog da na rusa 1221.3 sa gumama 18.4R38 kao duple dodam tockove sa 82ke 16.9R38, ali nema mi logike da stavim dve razlicite dimenzije guma. Kazu, kao nije velika razlika u visini. Sta kazete na to?

i uza je u niza, merio sam, necu to raditi, razlika u visini je oko 4 cm, za sirinu i nije toliki problem. Necu da zurim sacekacu dok nadjem iste tockove.

Nazad
Vrh