Ugradnja duplih(pomoćnih)točkova na traktore

Novi model YTO koji će se sklapati ove godine u Agrovojvodoni imaće Dubravine felne, pa mozda oni prave i za ove veće traktore, treba ih nazvati i pitati.

Miroslave, samo felge uzmes jos jedne za sirenje traga i na njih namontiras kineske gume, a na ove felge sto su na traktoru namontiras neke bolje gume. da se ove kineske ne bacaju, dugo ce trajati ako budu sluzile samo za udvajanje tockova a neces imati nekog velikog troska. isto tako i za prednji trap, ako zelis siriti prednje tockove. U pripremu ides po suhom i nema problema s losim performansama guma u blatu...

Recimo, samo jedna ideja, a ne znam koliko pametna...

Jesi li SLUCAJNO isprobao prednju vucu koliko joj treba da se upasuje s prednjim tockovima? Negdje na nekoj zemlji recimo, polagana voznja i te fore?

Miroslave samo sam mislio da slikas kako izgleda srce felne na ovoj novoj sto si stavio,nista vise,ok?

xo33i8.jpg

ovakve distansere sam video

2vvt3pu.png

Srce felne se vidi u ovoj temi post br. 39
@kristal
gde se zavrcu oni dugacki sarafi u koje rupe?
Nisam ni ja siguran ali gledajuci one velike podloske cini mise da u one velike rupe u felgi, stim da je unutrasnji tocak prisrafljen na svoje mesto sa svojim maticama .I ako je tako onda nije losa ideja, posto nediras prbobitni tocak.

Ovakvo rješenje nikako ne preporučujem, nailazak vanjske gume na kakav veći busen, među ili razoricu može (i sigurno hoće, kad-tad) napraviti strašnu štetu.

ae1bnl.jpg

Kombinacija rješenja iznad sa nekim adapeterom koji bi omogućio da se felga pritegne direktno na drugu felgu je u redu. Za to može da posluži i kakvo parče obične cijevi koja bi mogla da se nabije oko ovih brezona a da je dovoljne dužine da može da se pritegne. Najbolje rješenje je ovo

1zqvm7b.jpg

Slike sam uzeo sa ove teme da bih naglasio da je rješenje sa samim brezonima veoma opasno i nikako ga ne preporučujem.

Nazad
Vrh