MOMOSARIC
Član
Jeli neko sam radio i šta mislite o ovome , pošto sam razmišljao da nabavim šire gume da manje ubija zemlju ali mi je naletilo jeftinije dva točka. Kako praktično odraditi prirubnice i na šta treba paziti?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Slobodno ih stavi imam duple tockove.Dobices definitivno na snazi vise oko 20 % a ne manje + netone samo gas proverenoMOMOSARIC je napisao(la):Najviše mi se svidja sistem prirubnica gdje su točkovi dosta odmaknuti jedan od drugog zbog manjeg lijepljenja zemlja izmedju i mogućnosti ulaska u redove . To se vidi ovde na mislim petoj slici http://www.unverferth.com/literature/um/wheels/umduals.pdf .
Inače dali traktor dosta gubi na snazi s duplim točkovima ?
Trebalo bi da je ovo bolji sistem nego dosta široke gume (600-700mm) , jer stvarno traktor jako malo tone u zemlju i sabija , još kad se popusti pritisak , a prilikom recimo oranja ili sl možemo skinuti točkove.
na njima se prve felne(one na traktoru)takodje okrecu,da dodju kontra...levi tocak na desni i obrnuto,pa onda felna dodje kontra-a tek onda se stavljaju brezoni lili odstojnici...MOMOSARIC je napisao(la):Izgleda da su Rus i JD najjednostavniji za duple točkove ,ali ja imam MF gdje je felna uvučena pa nebi mogli takvi brezoni jer bi morali biti jako dugi , mora neka prirubnica slično kao što je našo zombie.
cicimoric je napisao(la):Danas nisam bio kod kuce pa nisam mogao ali sutra cu da slikam i da postavim slike da vidite kako je to reseno za moj Fiat. Imam 3 pari zadnjih guma sa felnama za njega. Normalni sa kojima orem su 20.8 - 38 koji se vade i montiraju se dupli tockovi 18.4 - 38. Reseno je tako sto je na duplim tockovima unutrasnja felna od Fiata na koju su montirani zvezda i felna od zglobnog IMT-a. Ti dupli tockovi su dosli sa traktorom mada ih ja nikad nisam koristio. Kod nas u prolece ne tone traktor na oranju tako da nema potrebe da ih montiram a i ne bi mogli da se montiraju bez neke dizalice jer je to uzasno tesko za rucnu montazu