Tintoreti
Član
Ma pusti neka pricaju sta hoce, dok me moj kinez ne uveri suprotno za mene je dosad dobar. Evo vec treca godina kako se druzimo i dosad je pogoreo oko 120l mesavine. Sta ce biti za narednih 1200l videcemo, javicu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Samo ne znam sta je stelovao kada se na Villager-u nema L i H sarafa.
ma kakva Husqvarna,to su izmislili prevaranti da uzmu narodu pareHusqvarna tri puta skuplja a navodno rece mu prodavac da obe imaju iste delove.
Sta da se radi, tako vam to ide covek kad je siroma stalno nalece na mine i klopke koje su svuda postavljene a musterije upadaju li upadaju
big like za ovo...i sad mi krivo sto ga nemam jer ga dadoh coveku iz komsiluka kad je pravio svatove i kod njega je dobio noge, nestade mi otvarac ko jaje sa groba.
Moje motorne testere i trimere nikada nisam pozajmio NIKOM. Ako treba, prijateljima sam odradio posao na njihovu molbu, ili ako sam uvidim da oni nisu u mogucnosti (povredjeni, u problemu). Nikad nisam nista naplatio. Verovatno zato i dan danas imam sve svoje masine, bez obzira sto su neke i ozbiljno popravljane.To je alat koji se ne daje svakom, cak i ako dajes, dajes na kratko, sa tvojom mesavinom i uljem cisto da zavrsi posao ili ti odes da mu pokosis ili istruzes . Za veci posao neka kupi pa neka aka kako hoce.
Koristio sam trouglastu, cetvrtastu i okruglu nit (strunu), sve su bile nominalno 2,4 mm. Da je bilo neke revolucionarne razlike, bas i nije. Mozda zato sto trimere koristim za redju kosnju zaputenijih oblasti, pa se pokida sve sto covek namota na spulnu. Teoretski, trouglasta bi trebalo da je ostrija jer ima tri ostre strane, (kupio sam je odavno u Merkuru, nema vise). Cetvrtasta ima eto, cetiri ostrice ali i cetiri pljosnate povrsine. Vise sam osetio promenu kada sam stavio deblju nit (2,7) ali to samo jednom, kratko, zbog nedostatka 2,4. Najosetnija promena je bila ugradnjom profi rezne glave sa rucnim odmotavanjem niti, stvarno vise mi se nije desilo da skrkam 15 metara za dan rada. I stavljam okruglu. Primecujem da ljudi stavljaju neprimereno debele niti na masine koje to nemogu da (dugo) podnesu. Na te Vilidzere 900 i 1250 treba stavljati maks. 2,4 mm. Cak ni na V.1900 nebih stavljao deblju, nisu to bas profi masine, a vidim i po komsiluku da ladno trpaju 3 mm.Ako neko ne zna ne zna pa to ti je, možeš mu dati najbolju mašinu što je ikad napravljena uzalud sve. Nisam ni ja expert ali kome god sam kosio bio je prezadovoljan. Ja sam 3 godine radio sa kineskom kosilicom od 120 evra i služila je i više nego što je realno i što vrijedi. Potrošila je mješavine i strune da ni ja ne znam koliko. Svoje je odradila, došla joj je zamjena ali nema veze, to mi je bila prva mašina i ne žalim, sa njom sam naučio ono što je bitno, koje greške da ne pravim, kako da se služim kosilicom, na šta da obraćam pažnju... Bolje se učiti na Yugu nego na BMW-u je l te
Gledao sam lika koji ima Stihl, koji ću ja još dugo da sanjam, kako ga uništava, kako nema pojma čemu služi, ma ne zna da potrošenu strunu zamjeni. Takve budale odgovaraju prodavcima i serviserima, njima mogu da prodaju i uvale šta god oće, ali kao što kažu "Dok je ovaca biće i vune".
Pitanje za malo iskusnije, da l postoji i kakva je razlika između strune okruglog, kvadratnog, trouglastog presjeka? U Stihl prodavnici kažu da je zabluda da postoji razlika u kvalitetu tj učinku različitih presjeka, da sve zavisi od kvaliteta strune, a da presjek nema nikakvu ulogu. Ja ipak mislim da je struna sa više ivica jača, da bolje kosi. Ne bi se pravila ni bila podosta skuplja da ne postoji razlika. Ja sam do sad radio samo sa okruglom strunom, razmišljam da l probati neku drugu...