Trimeri

sve je stvar izbora,svasta sam vidjao...i testere bez kocnice (stitnika),bez hvataca lanca,trimere sa polomljenimn stitnikom i kosenje u kratkim pantalonama,odlazak u sumu sa papucama...ali kad se nesto desi,onda je naravno kasno,ipak su u pitanju "opasni" alati koji kad su poluispravni postaju najvise opasni,jer se nikad ne zna sta i kad moze da se desi

Uzeo husqvarnin zeleni silk i katastrofa mi se pokazao vec sam potrosio 10m za nekih 25a,a vilager petokraki prosle godine celo leto 15m

http://www.motobikeshop.rs/product/adapter-m10x1.25mm_EG160-2890.aspx
http://www.motobikeshop.rs/product/adapter-m10x1.25_P940.aspx

Ovi adapteri su u okruglom delu fi 19-20mm i to ne paše na Villager bez daljih obrada, u vezi prelaska na Huskvarna i Stihl glave.

Čisto da se zna.

Ovaj paše bez ikakvih prepravkih na Villager :

http://www.motobikeshop.rs/product/glava-trimera-villager-auto-cut---m10x1-25mm-italy_50719020.aspx

- - - - - - - - - -

rbyydf.jpg

2yuaf7c.jpg

Tako izgleda villager bc-1250 , e sad treba da napravim prelaz za M12

juce radio usluzno 12 ari,ali plac ove godine nije kosen uopste,trava od 90cm do 160cm (merio licno),3,5 sati rada sa trimerima (uglavnom noz),potrosnja oko 2l,cena 35 evra +15 e da popalim travu kasnije

Drugari imam pitanje za vas.Pre 5 godina kupim HUSQVARNA 125 R,da kosim plac od 23 ara,i pogresim odmah u startu i dam ga komsijama.Sta mu je radio nemam pojma,potpuno mu je iskidao kardan.Covek iz servisa mi je rekao da to u zivotu nije video.Posto je bio pod garancijom ,popravi ga servis , ponovo se prevarim i ponovo im dam. Izgleda da u benzin nisu sipali ulje,on zariba ,oni ga nameste da radi par minuta kada mi ga vrate,ja upalim i kraj.Ubede me da sam ja kriv,ja da se nebih svadjao,platim popravku 150 eura.Prosle godine se polomi opruga u sistemu za paljenje,ona sto ide odmah iza kanapa ,dam ga u servis u borci ,on ga popravi posle par dana .Posle par dana ja uzmem da ga upalim,i primetim nesto cudno.Uvek kada palite takve uredjaje osetite otpor ,medjutim taj je otpor posle popravke vrlo slab tako da treba da se dosta vuce dok konacno ne upali.Kako vreme prolazi sve teze pali , imam osecaj kao da vucem u prazno.Nije mi jasno sta mu je uradio ,da nije mozda ugradio kracu oprugu.Zna li neko o cemu se radi?Znam da u novoj pazovi ima centralni servis ,dali bi hteli da mi posalju delove kurirom?Primetio sam takodje da se brzo razdesi ler gas,tako da na leru radi pod jakim gasom,i kada je gas oduzet,vrti se najlon.Posle sam video kako se to podesava , ali ne razumem zasto se tako brzo razdesi?

Наспи чист бензин у њега и посуди га опет комшији. Кад опет цркне, нек ти га не врати без генералке у овлаштеном сервису. Не шалим се, потпуно сам озбиљан. Поздрав!

Ako je pokrivljen kardan, on se unisti samo udaranjem reznim alatom o prepreke, panjeve, kamenje ili grudve zemlje. Husqvarna je bas poznata po stamenoj gradji, ali u rukama bezumnika i sekira se pokvari. Problem lakog povlacenja startera je samo pokazatelj pada kompresije, pre svaljivanja krivice na bilo koga, treba proveriti svecicu i glavu jesu li slucajno labave (ne pretezati - aluminium)!!! Za ulja je najozbiljnije pitanje, ljudi neznaju da stara mineralna ulja jednostavno NE RADE POSAO! Ona ulja sto su navikli da sipaju u Tomose i slicne dvotaktne motore sa maksimalnih 5000 obrtaja, jednostavno NECE RADITI POSAO NA 9000 ILI 11000 OBRTAJA i to sa bezolovnim benzinom!!! Mozda su komsije i sipale neko brljus ulje, ali efekat je obicno katastrofalan. Isti slucaj sa pozajmicom motorne testere i kasnije zabasurivanja kada je unisten motor, imao sam medju kolegama.

odkako je uradjena generalna , nisam im vise davao , a i oni vise ne traze,kupili su vilager, i drze ga pod kljucem,ja sipam iskljucivo ulje za tu namenu ,nego se plasim da taj u servisu nije slucajno zamenio klip i karike,jer to lako povlacenje se javilo istog momenta kada je dosao iz servisa

vucom startera (kanapa) savladjuju se dve sile i to kompresija motora i sila povratne opruge,stvarno se ne moze reci ovako na daljinu o cemu se tu radi...karburator podesavaj kada je motor zagrejan

Prosle nedelje mi komsija kosio travu u vocnjaku sa nekim Vilagerom.Dakle potpuni ,debakl ,pola sata ga je stelovao i podesavao onda je kosio deset minuta pa ga nanovo popravljao ,narednih sat vremena zatim je kosio opet par minuta pa je otisao da ga popravi ovog puta kod kuce.Cekao sam ga dva sata da se vrati i opet je radio deset minuta pa se masina nanovo batalila.Smucilo mi se da ga gledam vise ,dao sam mu novce unapred i doslo mi je da ga oteram da ga ne gledam vise .

Odkud znas, za onoga ko se nameracio da steluje za njega i netrebaju dizne:haha:
Kod mene bas danas kindzos zaplatio dobro po ovoj vrucini. Nije sto je moj al nema mu ravnog:osmeh: Struna 3.0 i visoka mlada trava a nemam noz za odsecanje viska strune::super:: pa kad pustis duze strunu i jaci gas, "to leti perje na sve strane":haha:
, Mada ima malo i do masiniste nije sve u trimeru.:ppozdrav:

E ovo zadnje je definicija košenja sa trimerom "Mada ima malo i do masiniste nije sve u trimeru." ne malo već mnogo, ne znam zašto se na ovom forumu stvorio anti villager lobi ali nije sve tako sjano ni sa renomiranim mašinama jer ovo je u stvari ključna definicija ustvari sve je do Mandušića Vuka
kod mene komšija ima stihl fs 80 to je katastrofa imam osečaj da mu je neko platio da uništi tu mašinu i za 6 meseci je velikim delom i u speo tako da molim sve one koji nisu baš puno iskusni sa mašinicama da se malo suzdrže od generalizovanja stvari koje ne poznaju jer sve je u stvari do čoveka smem stati sa mojim villagerom rame uz rame sa duplo mladjim čovekom od mene i sa mašinom koju on izabere da kosimo ceo dan bez problema pa da vidimo do čega je da li do firme tj brenda ili do čoveka

Nazad
Vrh