Trimeri

Pozdrav svima imam jedno pitanje imam Stihl FS-56 kupljen nov u Martu 2011, kod mene kosi svakih 14 dana 1,5-2 sata.
Do sada nisam nikada menjao niti prao vazdusni filter pa me interesuje da li je ovaj moj filter za zamenu da li moze da se pere
ili se kupuje nov?
Unapred zahvalan pozzz.

imao sam takav trimer (6 godina) i filter sam samo grubo ocistio i cini mi se jednom oprao u vrucoj (mlakoj) vodi sa sapunicom i posle dobro osusio (kompresorom),mada stihl savetuje da se ne pere,vec da se zameni...ali kako ovo nije Nemacka,a mi nismo Nemci ostaje nam stari dobri stap i kanap pa na volju svakome

- - - - - - - - - -

Villager bije li bije.Umesto da tupim lanac ozemlju odsecem s timerom cas .Obidjem krug i drvo pada odmah .

slika2055.th.jpg
[/URL][/IMG]
druze,jedan drugarski savet,sve sto je deblje od 7-8 cm seci testerom (stavi stari lanac),cuvaj i trimer i cirkular

dejane da je husqvarna ili josered u pitanju ili stihl cuvao bih ga kao da je od zlata.Villagera necu da cuvam pa makar kupio drugi u sledecih godinu dve. Cirkular redovno ostrim, glavu podmazujem , a ne izivljavam se na njemu pa racunam trajace jos .

naravno,ovo sam ti napisao jer sam u praxi video da je mnogo bolje (lakse i brze) da cirkularom krcim zbunje i manje drvece,a kad naidjem na deblje ocistim oko njega i teram dalje,kasnije posto je sve pregledno i ocisceno,upalim testeru i pofikarim tih par komada i kraj price.Cirkular se na debljim stablima dosta greje i pali drvo i samim tim smanjuje se vek trajanja cirkulara,bespotrebno se opterecuje trimer i trosi gorivo,ponavljam,tako ja sredjujem i cistim sumu

Na Vilagera 1900x sam stavio Husqvarninu glavu T-35 sad kosi sve prsti ,hvala svima koji su me obavestili koju glavu da uzmem

"jede" kod onih malo manje iskusnih,jer je opruga nesto slabija i osetljiva na svako udaranje o tlo,vremenom se navikne ili se stavi jaca opruga (ko hoce da se zeza da je pravi ili trazi jacu)

Ne kazem da sam pro, al nisam ni amater. Cim je zemlja malo neravna ili ima busenja najlon stalno izlazi. Covek koji se bavi kosenjem, i koji od toga zivi je uzeo moj trimer sa tom glavom da proba, i njemu je isto svaki cas izlazio najlon. Stavio sma tvrdju oprugu u glavu, bilo je malo bolje dok ta opruga nije pocela izbacivati srce napolje. Na kraju me je posavetovao da kupim Stihl-ovu glavu i dao mi adapter za nju. Sa Stihl-ovom je milina raditi. Mozda je Husqvarnina glava dobra za one koji su nezni i lagano kose, al kada znam da mene ceka jutro da pokosim nemam vremena za neznost.

imam i Husqvarnu i Stihl,tacno je da je Stihl nesto tvrdji (po meni i previse) i kad predjem na Husqv. imam i ja taj problem da se prilagodim,ali to traje par minuta...inace od radim oko 60 ari svojih staza i drugih povrsina,a od aprila i 35 ari usluznog kosenja na svakih 15 dana (cena za usluzno je 2,5 evra po aru i jednom kosenju,ali ponavljam na 15 dana.jer nije isto kositi jednom ili dva puta mesecno )

Za svako dugotrajnije kosenje treba uzeti glavu sa rucnim izbacivanjem niti, kod Husqvarne to su modeli sa oznakom S (S35 S45...). Jos je bolje sa glavom Trimi S II, za trimere koji mogu da podnesu njenu velicinu bez stete po zglob. Za ostale, modeli S(manji su). Od kada sam kupio Trimi S II zaboravio sam na motanje nove niti.

imao sam takvu,ali je ubrzo posle kupovine staradao onaj "osigurac" sto se stiska za izbacivanje niti.Kasnije sam ga napravio od aluminijuma,ali to vise nije bilo to jer je glava pri vecem obrtaju "bacala",i na kraju kad je odsluzila svoj vek zamenio sam je ovom.Slazem se da ima svojih prednosti,pogotovo ona kad izvuces previse niti,da jednostavnim namotavanjem (postoji leptir na dnu glave) vratis nit na potrebnu duzinu,bez da rasturas glavu,i druga pogodnost je ta da ne postoji mogucnost izlaska niti kada se udari o tlo.Mana je mozda ta (pored onog "dugmeta") sto se mora stati i podici trimer kada se zele produziti silk.

Da li glava za nit Husqvarna T35 pasuje na Stihl FS 55? Je l to isti navoj?

Husqvarna pravi glave sa dve debljine vretena za reznu glavu. Ima M 10 sa korakom navoja 1,25 mm levi, i M12 sa korakom navoja 1,75 mm levi.

Poslednja izmena:
Znam da je kod Husqvarne navoj M10 ali ne znam kod Stihl FS55 koji je?

Opet ja sa mojim problemima
prvi je cangrljanje u glavi:
http://www.youtube.com/watch?v=DBcx_M1gMOk&feature=youtu.be
A drugi je ler gas kazu da je u pitanju lamela:
http://www.youtube.com/watch?v=g09TBUO7eZo&feature=youtu.be
U servisima mi traze za drugu glavu 2500 - 3000 din. a za lamelu i 1500-2000 din.
Iskreno receno meni je to mnogo jer sam ceo trimer platio 5000dinara.
Tako da sam resio da ga i dalje ovako koristim pa dokle traje posto nemam neku veliku povrsinu za kosenje ionako za to sto imam da pokosim potrosim nesto manje od litre benzina.
Ono sto me interesuje je vezano za lamelu sta je drugacije sa ovim ovako u odnosu na ono sto se dobija sa ispravnom lamelom(meni se noz non-stop okrece znaci u leru ne prestaje sa okretanjem)?
Razumem kod motorne testere da kad ode lamela pa se lanac stalno okrece da postoji mogucnost da se nesto zakaci ali ovde mislim da ta opasnost ne postoji.

Kako mislis ne postoji opasnost. Uzme neko trimer na kome je noz i cim ga upali pocne da se okrece noz koji stoji na zemlji u trenutku paljenja i odmah imas odbegli blender. Nebih se sa tim zezao a ti kako hoces. Noge kad iseces nemoze niko da ti kupi sa 1500dinara koliko kosta ta lamela a mozda i manje ako je samo opruga pukla..:sjasi:

Trimer samo ja koristim a ja znam da se noz odmah okrece na to sam mislio.I kada je na zemlji prilikom paljenja noz ne dodiruje zemlju vec onaj stitnik noza.

Nazad
Vrh