Silkom ne možeš nista trvđe, deblje... To prvo nožem pa onda popraviš silkom. Nožem je rizično u smislu udarca o kamen, tvrde panjeve, i sl. jer se onda ošteti, pa se mora oštriti, voditi računa da je u balansu (da ne bi plesalo i na kraju napravilo džumbus) i, ne daj Bože, u najgorem slučaju da nož od udarca pukne što ne bih želio ni neprijatelju. Kod Stihl kosilica postoji centrifugalno kvačilo pa se eventualni udarac ne prenosi na radilicu što je super stvar.
Ni ja nisam znao ovo za garanciju do skora i jako sam se neprijatno iznenadio, ajde što ne priznaju garanciju za glavu ali za kardan... I da, samo je 1 godina garancije, ja sam na Kinesku kosilicu imao 2 godine. I još jedan njihov jako lukav potez, osnovni alat za dosta mašina je nož a glavu plaćaš posebno, i onda si takoreći prisiljen da je kupiš, a da je obratno, malo ko bi kupovao nož.
Ni ja nisam znao ovo za garanciju do skora i jako sam se neprijatno iznenadio, ajde što ne priznaju garanciju za glavu ali za kardan... I da, samo je 1 godina garancije, ja sam na Kinesku kosilicu imao 2 godine. I još jedan njihov jako lukav potez, osnovni alat za dosta mašina je nož a glavu plaćaš posebno, i onda si takoreći prisiljen da je kupiš, a da je obratno, malo ko bi kupovao nož.