Trimeri

Silkom ne možeš nista trvđe, deblje... To prvo nožem pa onda popraviš silkom. Nožem je rizično u smislu udarca o kamen, tvrde panjeve, i sl. jer se onda ošteti, pa se mora oštriti, voditi računa da je u balansu (da ne bi plesalo i na kraju napravilo džumbus) i, ne daj Bože, u najgorem slučaju da nož od udarca pukne što ne bih želio ni neprijatelju. Kod Stihl kosilica postoji centrifugalno kvačilo pa se eventualni udarac ne prenosi na radilicu što je super stvar.
Ni ja nisam znao ovo za garanciju do skora i jako sam se neprijatno iznenadio, ajde što ne priznaju garanciju za glavu ali za kardan... I da, samo je 1 godina garancije, ja sam na Kinesku kosilicu imao 2 godine. I još jedan njihov jako lukav potez, osnovni alat za dosta mašina je nož a glavu plaćaš posebno, i onda si takoreći prisiljen da je kupiš, a da je obratno, malo ko bi kupovao nož.

Postoje neke glave u koje se ubada narezan silik koji je poput stapica i to navodno sece i deblji korov.

Kupio sam husqvarnin silk ,osnova je aluminijum ali ne zica ., koji ima nejednaku debljinu po celoj duzini i s njim sam mlatio i madare od sljiva po vocnjaku , ali je bio na metar pa ne znam tacno naziv silka . Sa 10 metara pokosio sam 20 il i25 ari vocnjaka i nije se potrosio skoro nista . Samo je vazno ad se da pun gas i to mlati sve sto dohvati.

Nisam takav silk uzimao do sad, ako naletim probaću i to. Bitan je i gas ali je jako bitno i da nit bude duga, da, kad se već vrti ima i čime da kida, ako je kratka nit to je patnja za mašinu samo tako.

nisi ti druže u pitanju, nisam želeo da vredjam nikoga pa povlačim post

daću samo jedan primer citat :ako je kratka nit to je patnja za mašinu samo tako.

nisi ti druže u pitanju, nisam želeo da vredjam nikoga pa povlačim post

daću samo jedan primer citat :ako je kratka nit to je patnja za mašinu samo tako.

Kolega pošto vidim da mene prozivaš, ajde ti onda napiši ono što misliš tj ZNAŠ da je ispravno. A što se tiče konkretno ovoga djela sa dužinom niti, da te pitam, radiš li ti sa trimerom? Jesi nekad kosio a da ti nit viri samo 2-3 cm? Kako onda mašina radi? Vrti u prazno, nema efekta, troši se bespotrebno. Ako sam napisao "patnja" nisam mislio da se mašina raspada i uništava ali joj svakako ne prija da radi bespotrebno.

Nije vazno za masinu nego za ledja. Kupljen stitnik sa nosacom , sad sledi skidanje glave trimera sa kardana i postavljanje nosaca. Jos je nosac aluminijumski tako da vise ne moram da trazim kad sledeci put polomim stitnik , kupim narnadzasti teram .

Svako pise iz svog iskustva, zato smo i ovde...niko ne pametuje i ne drzi pridike, ali se uvek pojavi JEDAN takav!

Ne valja predugačka nit, ali ako imaš štitnik koje otkida višak najlona onda znači da nije predug, a da li se možeš zakačiti po nogama, to je nešto drugo, ne shvatam kako možeš sam sebe zakačiti, kosiš ispred sebe, bar 1 metar, ali eto kad maler 'oće - 'oće...

Ja sam juče morao na mom stihll-u fs 55 da zamenim karburator.5 godina je služio i odradio svoje karburator 3 500 sa zamenom nije original ali je zamenski za original od 9000 do 11000 ako se nađe po servisima i prodavnicama.

Pozdrav drugari! Interesuje me da li bi mogao neko nesto vise iz iskustva da mi kaze o trimeru Villager BC1900XC. Da li je ok za neko umereno koriscenje u svom dvoristu, kosenje trave, mladih izdanaka vocaka, kosenje deteline. Plac je oko 45 ari. Ne bih kosio u jednom danu sve, vec po malo, pa 2-3 dana, lakse i meni i njemu! Uz adekvatno razradjivanje na pocetku, podmazivanje glave, mesavina sa stihlovim uljem na 4l?

Skoro cela tema je posvecena Vilageru 1900,i ti bi sad da se sve pise ponovo.Kad ti je tesko da procitas par strana o trimeru kako ces kositi?

Nazad
Vrh