Trimeri

Imam villager 1250 i izgubio sam oprugu glave.Dok sam kosio poklopac se otvorio i opruga je odletela u nepoznatom pravcu.Zvao sam servis u Somboru da kupim drugu ali mi covek kaze da nemaju i da je nigde necu ni naci.Zna li neko gde da nadjem oprugu ili kako daresim problem?
Drugo pitanje je koju glavu mogu da kupim i namontiram na trimer bez prepravke a da nije bas neko smece zato sto ova originalna pored toga sto joj trenutno nedostaje opruga koju cu nadam se nabaviti nije bas sjajna?

cedo i meni se to isto desilo na alko trimeru i mislim da su glave potpuno iste i isti ih problem muci. glave za silk su univerzalne i pasuju od drugih proizvodjaca samo je bitno koji je navoj u pitanju. poneses staru glavu silka i svaka prodavnica ili servis trimera ima neku i uporedi. kod mene je sad od husvarne glava vec godinama i prezadovoljan sam . vise nema problema sa tim otvaranjem glave. imao sam tu oprugu al sam je dao stricu za vilidzera posto ga zadesilo isto ko i tebe da je oprugu izgubio.pitaj u servisu trimera dal nemaju kakvu.ali u principu to se hoce desavati na tim glavama cim se zakaci bocno glava o nesto tvrdje i otkaci se.zato je bolje zameni kvalitetnijom i miran si

Drugari , rastavio sam moj Enhelov trimer kao sto ste mi preporucili ali je zakocilo do jednog dela....evo sliek pa da vas pitam...

img20130626123640.jpg

img20130626123719.jpg

Kao prvo ne mogu da vratim sajlu ovu iz trimera nazad jos da bih vratio glavu! :( izvukao sam je mozda 4,5cm kad sam ga rastavljao i sad ne mogu da je vratim, u cemu je fazon??
A drugo glava vise ne moze da se rastavlja da se dodje do zupcanika, koju pretpostavljam da su otisli posto krci i ne okrece se od kad sam ga udario....zvao sam servis i rekli cu mi da nemaju delove, nego celu glavu....jel to kao sa slike? posto vise ne mogu da je rastavim....inace deo je 2500din...nije malo uopste :(

vidi da se nije izvukla iz kvacila i pogledaj da li je cela,jer ako si je udario u panj hoce da pukne (to je ipak los kvalitet)...a nova glava je kao sa slike

Aaaaa....kako da proverim da li se izvukla iz kvacila?? da je izvucem skroz napolje pa da proverim da li je cela, ili kako? :sta: nisam nikad otvarao ovo cudo...

ja sam rasturao stihl FS 55 koji takodje ima sajlu,moras da skines dekli od motora i dodjes do kvacila,nema tu mnogo rasturanja,pa bar kad to skidas mozes i da detaljno ocistis taj deo

@dejane bio si u pravu ipak, kao da si znao, pukla mi je sajla, je l sam okretao glavu i detaljno je proveravao i lepo radi...@tintoreti hvala na objasnjenu lepom, zatrebace mi kad tad pa cu znati kako da skinem! U servisu su mi rekli da je glava otisla, zato sam i nju skidao :(

Moracu jos da vas smaram, ali bolje da skinem sve sto mogu, da ne bih nosio ceo trimer u Bg, jer je tamo jedini servis, pa da znam koji deo da mi posalju....evo gde je pukla sajla...

img20130626170550.jpg

sad me interesuje kako da rastavim jos ovaj deo gde ide sajla ili ona ide zajedno sa njim ili nesto trece...?
img20130626170629.jpg

img20130626170730.jpg

Mislim da ide, da netrebas da rasturas dalje. Pogledaj ako je u toj rupi taman da udje ta cetvrtasta sajla onda nema potreba da nosis i taj deo jer se menja samo sajla i kad se spakuje ona je knap. Ja bih probao i jos jedan trik ako nema sajle za njega, probaj da poravnas sajlu dokle je zdrava i skratis cevku za onoliko koliko si skratio sajlu ukupno sve sa tim parcetom sto je odpalo i tim delom koji ces pokratiti brusilicom.:osmeh:
Imaces malo kracu cevku gde stoji sajla ali ce trimer raditi.::namigivanje:: Ovo pod uslovom da je sajla cetvrtasta na tom delu gde treba da upadne u taj deo do trimera, tj dobos lamele i dole u nazleblenji deo prenosa.:ppozdrav:

U pravu si bio, nema potrebe rasturati dalje, taman ide to parce sto mi je otpalo u tu rupicu....:) odlicna ti je ideja i izvodljiva, samo je problem sto je sajla okrugla sva a na krajevima (sto mi se vidi i na prvoj slici gore) ima jedan granicnik posle koga ide par cm cetvrtaste sajle koja ulazi s jedne strane u glavu kao na slici a sa druge u trumer, sto mi je puklo...tako da ne znam kako bih izveo to da skratim sajlu, kad je ona okrugla a taj cetvrtasti deo mi je otpao...a nisam imao taj granicnik do trimera tu gde je puklo (a nemoguce da mi je otpao i sipao u travu jer je zatvoreno sve) bas cudno...zvacu ujutru servis da pitam sta savetuju oni...

U pravu si bio, nema potrebe rasturati dalje, taman ide to parce sto mi je otpalo u tu rupicu....:) odlicna ti je ideja i izvodljiva, samo je problem sto je sajla okrugla sva a na krajevima (sto mi se vidi i na prvoj slici gore) ima jedan granicnik posle koga ide par cm cetvrtaste sajle koja ulazi s jedne strane u glavu kao na slici a sa druge u trumer, sto mi je puklo...tako da ne znam kako bih izveo to da skratim sajlu, kad je ona okrugla a taj cetvrtasti deo mi je otpao...a nisam imao taj granicnik do trimera tu gde je puklo (a nemoguce da mi je otpao i sipao u travu jer je zatvoreno sve) bas cudno...zvacu ujutru servis da pitam sta savetuju oni...

Znas koliko kosta glava za stihl-a? negde oko 12500 dinara, tako da neocajavaj, nije to skupo, ali eto ipak sajla ti je otisla.

@mucobieno....slazem se u potpunosti, uvek i kukam na neke bitnije stvari, a tamo gde mi bukvalno odlete pare, to mi je kao ok....jbg, bice to sve dobro :) hvala na savetima svima!

ehehhe jbg, tako ti je to kad hoces jeftinije....doduse u ovom slucaju sam ja kriv, ali nisam video panj od velike trave, doduse nisam jako ni udario, ali su bili manji obrtaji mozda je zato puklo...u svakom slucaju, koliko para toliko muzike uvek je bilo :)

Nije sajla pukla od jednog udarca to budi siguran. Mnogo je to puta udarilo u ovo ili ono a da nisi ni znao, prenosi se udarac, a kvalitet je naravno upitan, tako je to.

I ako kosiš samo svoje i znaš gdje se nalazi svaki kamen, međa, panj... kad tad ćeš udariti kosilicom, pogotovo ako je visoka trava, jednostavno nemoguće je izbjeći, zato stradaju glava, kardan (getriba), sajla... Stihl ne daje garanciju na glavu ni na kardan, možeš je istog dana kada si je kupio polomiti je ali ne vrijedi, to ne priznaju pod garancijom. Kažu to ide u travu i to je to. A djelovi za jake marke su jako skupi, npr glava za nit Stihl je 28 evra, a Kinezi pa čak i Husqvarna su 10-15 maximalno. Glava i kardan na kosilici su u rangu lanaca za testere - prvi stradaju.

Potpuno tacno, moras kad tad udariti u nesto od nabrojanog...na zalost, jako je tesko izbeci :( a vidis nisam znao da to ne spada pod garanciju, nisam ni cuo o tome nista...pametni su oni, lepo su se ogradili...! a sto se tice silka, kosio sam i sa njim, ali nije za veliku travu, pogotovo onu matoriju, ja nsiam kosio dve god, kao nije bilo sljiva pa necu ali sam se zeznuo, lakse je kositi svake god, jeste da je cimanje, ali se bar ne zatravni vocnjak ili sta vec....silk usitnjava travu jako, pa kad je velika ne mozes pokupiti, a i brzo se trosi, on je po meni za manju travu....noz je zakon, pravi otkose i lako skupis posle seno to ali je osetljiviji....

Nazad
Vrh