Ajde da napisem ono sto znam za sada, pa mozda mozemo zajedno doci do nekog zakljucka..
Ja sam skoro uzeo FS 460.. Dobio sam trokraki noz uz njega, a po savetu prodavca jer sam trebao da dokupim glavu rekao mi je upravo to, da ne kupujem Stihl glave jer su se lose pokazale i da tope strunu..
Imam Tekomek glavu ( post
#7,705 ), koju sam stavio na FS 460.. dolazi inace sa dva adaptera jedan je za Stihl drugi je klasicni tako da moze na sve trimere da ide..
Pre neki dan kada sam bio u ovome sto je na slikama ispod, sve je bilo dobro i islo je lepo dok nije pala kisa i kada je pala kisa nakon cega sam se vratio da radim to je bio kraj.. struna je lepila kao luda u glavi, 3x mi je zalepila Stihl 3mm okruglu, nakon cega sam ubacio Wiltekovu zilavu strunu koju je isto zalepila i na kraju Stihl 2.7mm kvadratnu ista prica..
Jako je brzo zalepi, primera radi kada je zalepi odmah namotam drugu za minut i posle 5 minuta rada opet zalepi..
Onda sam istu glavu prebacio na Kawasaki u istim uslovima, i nije bilo lepljenja !
Moje misljenje ovako na prvu i bez detaljnog testiranja jeste da nije problem u glavama nego u prenosnim glavama Stihl FS 450/460 i FS 350/360 koje se dosta zagrevaju i prenose toplotu na glavu koja posle topi strunu..
E sada ne desava se to stalno, kako sam rekao dok nije pala kisa bilo je sve dobro.. izgleda da u odredjenim vremenskim prilikama / neprilikama to postaje ucestalo.. posto su misljenja bas podeljena neko kaze lepi mi ne mogu nista da radim, neko kaze namam nikakvih problema...
Svakako sam u torbu ubacio IR bezkontaktni termometar ako se ponovo desi da merim temperature prenosne glave i glave da vidim sta se desava pa cu posle da prebacim na drugi trimer i da merim na njemu kako bih pokusao da utvrdim pravi uzrok lepljenja i vidim da li su moje sumnje tacne..