Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
japanac-tocyo@
Izvini sto ti ovo kazem ,ali pises o necem o cemu stvarno nemas pojma.
Da li si ikad cuo za izraz "siliranje kukuruza" , e to je to samo sto se ne radi o siliranju cele biljke vec samo o zrnu (prekrupi).

Matijevic agrar 14,3 din.Moze i lager 1% prvi mesec svaki sledeci mesec 0,5 %.Racunam ako se kukuruz ostavi u klipu u cardake kod nas krunjenje sa komplet ekipom placa se 4-5 % kolicine koja se okruni.Po nekoj racunici to mu dodje kao i da cuvas u silosu 7-8 meseci uz to ne placas radnike da utovare kukuruz,nemas rastura,glodari i slicno.Jedini nedostatak sto u toj varijanti nema cutke za lozenje

japanac-tocyo@
Izvini sto ti ovo kazem ,ali pises o necem o cemu stvarno nemas pojma.
Da li si ikad cuo za izraz "siliranje kukuruza" , e to je to samo sto se ne radi o siliranju cele biljke vec samo o zrnu (prekrupi).
nemam pojima u pravu si samo kad vi imate pojima juce ste poceli da se bavitie polporivredom znam ja doalzim u te krajeve majur,bogsavac itd

@japanac-tocyo
Zašto komentariset nesto u sta se ne razumes?
Provozaj se po mačvi i videceš da svako drugo dvoriste ima najlon dzakove sa kukuruzom napolju.:ppozdrav:
Prodao sam ovih dana par tona tel-kel po 12,5 din.

Presentation22.10.jpg

Lep skok od 0.3 din u jednom danu...ali nije ni blizu da bih vikao Au...samo povecana potraznja jer koliko vidim neki otkupljivaci kod nas pomalo panice jer im se nesto bas i ne pune silosi kako su planirali

Au, sta je ovo, ispada 15,66 sa PDV-om
To kod nas da plati niko nece,mene je izasao 11,40 din sa 20,4% vlage u subotu sam predao,manja kolicina u pitanju 4500 kg...Vidim da mnogi vuku putem ka Kovacici,bodemo luk 2 dana a njiva je blizu asfalta,sav kukuruz koji traktori vuku ide u tom pravcu,izgleda da Crepajci vuku na vise strana a ne samo kod nasih otkupljivaca!

To kod nas da plati niko nece,mene je izasao 11,40 din sa 20,4% vlage u subotu sam predao,manja kolicina u pitanju 4500 kg...Vidim da mnogi vuku putem ka Kovacici,bodemo luk 2 dana a njiva je blizu asfalta,sav kukuruz koji traktori vuku ide u tom pravcu,izgleda da Crepajci vuku na vise strana a ne samo kod nasih otkupljivaca!

Nisi obavesten u Idvor i Ratar 14,90, mi kupili tu robu

Danas ovrsena dva hektara, prinos oko 6-6,5 t/ha, vec prodato 2 t po 15 din/kg.Imam ponudu jos 6t po 15 din/kg, od ljudi iz Ljubovije.Suv je dobro, sav je izrucen u ambar.Samo, prinosi nisu onakvi kako su prognozirali nase strucne sluzbe i "strucni ljudi", ako kod nas i postoje ti "strucni ljudi".

Nazad
Vrh