Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Po cemu je to najgora varijanta?
To je jedini nacin da se sacuva sirov kukuruz, to ili natabavanje prekrupe u silos...

Imao sam svojevremeno i po 600 dzakova tako upakovane prekrupe ,posle petnaestak dana dobije fini miris siliranog kukuruza i svinje hoce da izginu za njim.
Grujo nije zajebancija ovo ti ozbiljno pisem.

Grujo to ti je način konzerviranja vlažnog kukuruz,obavezno najlonske džakove veži da nemaju vazduh a ako hoćeš da diše stavi ga u ambar ali u klipu.

sta ga zezate koji najlon dzkove to je najgora varijanata
Nikada nikog nisam zezao ovde, svakog cenim i postujem, a svaku poruku koju sam napisao, pisao sam ozbiljno i koliko znam, a znam da i ove jeseni, u Macvi, u mnogo dvorista se vide nalonski dzakovi napunjeni zrnom ili jarmom.Moj brat ima jedno trista najlonski vreca napunjenih zrnom kukuruza, slozenih na sred avlije, i znam da to sve podaje bikovima i svinjama, nista mu ne propadne, mozda samo po neka vreca, koju probuse misevi i zivina.I da, vrece moraju da budu nove i citave, dobro vezane da ne ulazi vazduh.

Čekaj ako sam dobro razumeo:Dižu cenu da bi platili(otkupili) skuplje pa kad otkupe što više oboriće cenu???Ne verujem da ni ludak ovako radi ako hoće da zaradi.

pa gledaj ovako scenario iz 2011 , kukuruz cena na jus u berbi (u jeku) 16.80 din/kg podigli cenu da Ti ne racunaj na berbu u klipu nego sve lepo okruni sa njive i lepo prdaj njima, normalno deru Te sa sve strane sa vlagom od 16-17% ostane ti na lageru nekih 85 kg JUS, pa ode lepo sezona i Gleeeee.... tamo negde pocetkom decembra nizak vodostaj Dunava kukuruz nikom ne treba cena padne na nekig 14.5 din, i sve do kraja februara ( tad vec zbog velikog snega) kukuruz nema cenu ili je cena smesna.
Isto ce se i sad desiti... sad dizu svaki dan pa posle prccc roba kod njih a cenu ce da variraju kako i kome kako se digne......:

tako rade u macvi ali u vojovidni ne prijatelju ko barem ima malo pameti aj da je suv pa o.k lai coveku je sa njive i ko zna koliko ima vlage ako iam val;ge iam da se upali za mesec dana sta ga zajebavate budtie realni
kad se stavi u džak veže se da ne ulazi vazduh,a ako to neradi niko kod nas u vojvodini to neznači da taj sistem nevalja

a drugi dug sam pogodio da id u ambar sa sve kocanjok i uzimam ga pred novu godinu , to je ok ,, ali ova kombinacija mi se ni malo ne svidja a prinudjen sam da uzmem sa njive i okrunjen , a koliko vidim , kao da te u poslu od juce ... bas interesantno @japanac-tocyo je u pravu . ako se bolje razmisli kao da ste raspolozeni da s..ebem krmace ..

@Macva
Ja trazim savet a tebi je do zajebancije .. ima da se ubudja ako ima vlage u sebi u takvom djaku nema da dise ..
I ne treba da dise, napisao sam u prosloj poruci, dzkovi moraju biti citavi i dobro vezani da ne ulazi vazduh, i odrzi se dobro preko cele zime, u prolece, kada su topliji dani hoce da dobije jacu kiselinu i onda moze doci do propadanja,ali 2,3,4 meseca od sada neces imati problema.

a drugi dug sam pogodio da id u ambar sa sve kocanjok i uzimam ga pred novu godinu , to je ok ,, ali ova kombinacija mi se ni malo ne svidja a prinudjen sam da uzmem sa njive i okrunjen , a koliko vidim , kao da te u poslu od juce ... bas interesantno @japanac-tocyo je u pravu . ako se bolje razmisli kao da ste raspolozeni da s..ebem krmace ..

ja sam ti samo reko realno da je to najgora varijanta,probaj da izmeris negde valgu kukuruza ako mozes pa reci koliko ima

Nazad
Vrh