Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Danas Žunji-Silak Temerin, sa 14 din/kg skok na 14.50 din/kg sa pdv

e a bas me interesuje koliko se izvozi...nadam se ceni od 20 din do januara,,,kod nas u selu sitni skladiraju kuci,veliki na lager,retko ko prodaje,,,

A jel vago đžak?Kupovao sam letos u prolazu par vreća.Procenio sam ga na 44kg,ali kantar je kazo 41:sta: Znači nabavili su vreće tako smanjene da samo ako imaš da uporediš ima šanse daprimetiš,ili da stalno dižeš 50kg pa da imaš osećaj.Ali i cena je bila takva kao da fali,pa sam se pito šta im to trba što nije po kg i tačka,jer neki ljudi stvarnomisle da su kupili 50kg a ne vrću kuruza.

2a77tvs.jpg

Stapar isto 15din kod jednog otkupljivaca i do 15% vlage nema odbitaka za susenje, samo se svodi na 14%.

kod nas malo bolji ja sam imo nesto malo sa slicnom vlagom ustvari 21%vlage me izasla 11.70

- - - - - - - - - -

To kod nas da plati niko nece,mene je izasao 11,40 din sa 20,4% vlage u subotu sam predao,manja kolicina u pitanju 4500 kg...Vidim da mnogi vuku putem ka Kovacici,bodemo luk 2 dana a njiva je blizu asfalta,sav kukuruz koji traktori vuku ide u tom pravcu,izgleda da Crepajci vuku na vise strana a ne samo kod nasih otkupljivaca!
ja sam savo onda malo bolje proso imo sam vlagu 21% i izasla me po 11.70din al na srecu isto nesto malo

Ne znam sta se desava,kod nas od 3 otkupljivaca,samo jedan prima ostali ne...to sam danas cuo! Verovatno zagusenje...

Verovatno...kod nas suprotna situacija,svi otkupljuju a pojavio se jos jedan novi otkupljivac...ide i lager,usluga susenja a ISPLATA ISTI DAN ...eto sta ti je konkurencija

Nazad
Vrh