Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
da nismo prije par dana se sreli u kancelariji kod Gorana u mlinpeku,ja predavao papire od pšenice a ti odvage kukuruza
Moguće , ja sam onako popunjen , 135kg a niži , imam brkove i afro frizuru , i karanfil sam imo na reveru. (šalim se naravno ) . Možda ću i ujutro tamo.

E sad vidim , hvala na pozivu , čak sam često tamo ali nikako da se upoznam sa nekim sa foruma , recimo na sajmu ili slično , uvjek neka frka , .. pa naletim i kod familije u Temerin ili Bg , skupićemo se jednom možda mi Bosanci : @Prnjavor, ja , Spasoje ,... i drugi kad bude neko okupljanje . :cao:
I , stvarno se izv. za off...

Kod nas ima još možda 5% kukuruza i mahom od 3 gazde i sva trojca nose kući, tako da mislim da navale neće biti 100%.

Da ne preteram kod nas još 50% kukuruza na njivama.Danas obišao ječam,jabuke I repicu iznenadio sam se koliko ima kukuruza,verovatno ljudi čekaju da padne vlaga.Ne sećam se da je 20 oktobra bilo ovoliko malo urađeno (obrano,posejano,poorano) u ataru.

Kod nas jos relativno dosta kukuruza u ataru, ali velika vecina kukuruz nosi kucu u klipu. Slabo se kruni u zrnu, a guzve ispred otkupnih mesta nema ni najmanje. Ocekujem da se odredjene kolicine predaju od sutra pa nadalje jer je vlaga u padu, ali to nece biti ni priblizno proslogodisnjim guzvama.

Silosi I kupuju I primaju lager, kako se dogovoris, uslovi su dosta nepovoljni za lager ove godine, otprilike 1% za ulaz, i po 1% svaki mesec. Ja sam uradio do sada samo 9,5 kj, ostalo ceka.

Berba pri kraju , još 3-4 dana. Za nedelju dana očekujem veći skok cene pa bi do sredine decembra dostigla cenu oko 20 din.
Nada se gubi zadnje!!! ha ha ....samo da nebude kao prosle godine oni koji su 27.5 dinara smatrali malom cenom i na kraju su prodali po 12-13 din/kg sav svoj proslogodisnji rod!

salu na stranu, 20 dinara nece biti ali mozda oko 16-17 din/kg. Sad otkupjivaci prave taktiku dizu cene da bi sto vise kukuruza otkupili u svoje silose , da bi posle mesec dana pustili cenu kad je roba vec kod njih! obratite paznju i na to!!!!

Čekaj ako sam dobro razumeo:Dižu cenu da bi platili(otkupili) skuplje pa kad otkupe što više oboriće cenu???Ne verujem da ni ludak ovako radi ako hoće da zaradi.

Slažem se Diklofenovom izjavom. Slična situacija je sa cenom đubriva. Svi govore ''iće dole'', ali meni đubre (pričam i MAP-u ili nekom NPK), ne treba u decembru, nego onda kad mislim da treba da posejem pšenicu. A to je bilo pre 10 dana. Više mi vredi što sam je posejao onda, nego da đubrivo danas bude jeftinije za 1-2/kg.

Nasatavlja se rast

14lsiv9.jpg

Nazad
Vrh