Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350

k9dv0i.png

Danas je karneks(mk-komerc)izasao sa tabelom za otkup i lager kukuruza u njinom skladistu i na JUS kvalitert ti u startu na 10000kg skinu 470kg navodno ulaz,rastur,eleviranje i trte mrte,...U prevodu PLJACKA bez imalo stida i srama!

ma opet ce isti biti prvi na spisku,sto bi se reklo trazili ste gledajte . suncokret je roba od strateskog znacaja za ishranu stanovnistva a kukuruz je artikl za izvoz tako oni lazu ovaj kazu izvinjavam se greska u pisanju.

Danas sam bio kod jednog ozbiljnog otkupljivača ,i pokazuje mi papir (kako mi je rekao da ne bi smeo nikom da pokazuje) a na njemu "očekivane" (čitaj - konstruisane od strane tajkuna) cene ,poljoprivredni proizvoda,ako se ostvari to što sam tamo pročitao,ja moju zemlju dajem u arendu i sve 4 u vis, samo kad sam pročitao cenu pšenice odmah sam odustao od jednog dela površine na koju sam je mislio posejati.

lako moze da se dogodi da nekome otkupe sve a nekome nista ili neku mizeriju, srbija je ovo sta god pricali oni ce raditi po svoje, jos kad sam u emisiji domacin cuo onog nazvacu ga ''onaj'' ministar poljoprivrede da se razmislja da sledece godine ne subvencionisu naftu vec djubre, tako da ne mogu da verujem da ce nesto da promene, resili ljudi da nas bace u vodu pa ko pliva isplivace ko ne nece.... da li je iko ali iko ikada poslusao nas seljake? nije nikada svako tera kako mu se cefne, kako mu se navije, imaju pare da doniraju penzionere a nemaju da doniraju razliku u zitarici vocu kukuruzu, Sramota sta rade!!!

Danas sam bio kod jednog ozbiljnog otkupljivača ,i pokazuje mi papir (kako mi je rekao da ne bi smeo nikom da pokazuje) a na njemu "očekivane" (čitaj - konstruisane od strane tajkuna) cene ,poljoprivredni proizvoda,ako se ostvari to što sam tamo pročitao,ja moju zemlju dajem u arendu i sve 4 u vis, samo kad sam pročitao cenu pšenice odmah sam odustao od jednog dela površine na koju sam je mislio posejati.
Bice cupavo,pogotovo za mala gazdinstva,ali i za malo veca!

Markokurjega jer ti stvarno veruješ u takve stvari.Cene ni za narednu nedelju malo ko može znati ,a ne za iduću godinu.Tri vrela dana u maju i ode cena pšenice za 50% gore.Druga stvar je što takav "papir" da iko ima držao bi u šaci onog drugog.Tako da i u tu varijantu ne verujem apsolutno_Ove teme o cenam počinju da liče na sve sem za ono što su namenjene.
Što se otkupa za robne rezerve tiče ja u njega apsolutno imam sumlje.Tri puta sam konkurisao i sva tri puta prošao.Problem je u tome što sam recimo prvog dana potpisivanja ugovora bio četvrti koji je ušao u zgradu.Kad sam došao da potpišem ispred mene spisak od 18 dobro poznatih zadruga,firmi i jednog pojedinca.Da baš tako.Lepo sam pročitao i nisam mogao verovati.Kako je moguće da neko bude pre mene ,a obaveza je lično,a ja došao prvog dana i sedeo ispred da bih potom ušao kao četvrti?

prošle godine na današnji dan je počeo otkup za robne rezerve,jesen je bila suva i uveliko se skidao kukuruz(bar oni koji su imali šta da skidaju),ove godine je drugačija situacija i što se tiče cene i vršidbe a i granica jus kvaliteta je prošle godine bila kod nas 16%,čak i veće vlage su prolazile...samo daj kukuruz što više da se otkupi,e sad će da se traži dlaka u jajetu,skoro je neko pisao da mu je nekakav garež naplaćivan,tablice su nepovoljnije od 300-500kg u odnosu na prošlu godinu(skočila struja,gas,nafta i ostali energenti),ukoliko bude otkupa po 16+8% prodajem odmah pa neka kasnije bude koliko hoće,ako ne prolazi faks za otkup idem pravo u BG u direkciju pa će odande proći verujem...sve u svemu izgleda da dolazi vreme gde će se polako svesti svi računi koji su godinama zavlačeni pod tepih,mnogi otkupljivači su dizali kredite na majke mi mile i ekspresno isplaćivali otkupe,tako par godina zaredom i na kraju nema više...istu sudbinu će deliti i mnogi paori koji su jednu sliku odavali za svet a drugu realnu i surovu prikrivali.

Koliko procenata ukupne proizvodnje otkupljuju?Kod mene je 12 din na bazi vlage sa nekim naznakama malog rasta ali nikako koliko Sandor predvidja.Tabela je za lager standardna stim da nema besplatnog lagera.

Mislim da će u predstojećem periodu za puno nas biti interesantna prodaja do 20% tel-kel.Vreme za setvu pšenice se bliži i deo kukuruza se mora kruniti.

Nazad
Vrh