Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Molio bih za savet iz Vašeg iskustva jer retko imam priliku da skladištim veću količinu kukuruza.u kotarke mogu da uskladištim oko 3 vagona ali ću verovatno morati istu toliku količinu skladištiti-snađi se.
Imam objekat od 20x6 m pod krovom ali je dole zemlja-šta je najbolje najbrže i najjeftinije da se stavi dole da ne ide kukuruz na zemlju.
Možda nema mnogo veze sa temom,ja se izvinjavam ali da je cena veća ne bih ga brao u klipu nego bi ga okrunio i prodao odmah sa njive.

Prijatelj iz susednog sela je imao sličan problem prošle godine. Rešio je tako što je na zemlju stavio dva-tri sloja stare folije od silaže. Čitavu zimu je tu skladišten i nije bilo pokvarenih klipova.

Molio bih za savet iz Vašeg iskustva jer retko imam priliku da skladištim veću količinu kukuruza.u kotarke mogu da uskladištim oko 3 vagona ali ću verovatno morati istu toliku količinu skladištiti-snađi se.
Imam objekat od 20x6 m pod krovom ali je dole zemlja-šta je najbolje najbrže i najjeftinije da se stavi dole da ne ide kukuruz na zemlju.
Možda nema mnogo veze sa temom,ja se izvinjavam ali da je cena veća ne bih ga brao u klipu nego bi ga okrunio i prodao odmah sa njive.
nadi negde stare palete(koriscene) postavi ih pa moze kukuruz na njih to ti je najeftinija varijanta

To što je do 20% vlage mnogo znači ali samo ko hoće da proda odmah.Ako je prijem po ovoj tablici ,dobar deo otpadne na sušenje.

Imam malo kukruza arendu u klipu sam podmirio ostalo mi je nesto da okrunim na njivi,tako da cu odmah predati sve nebi da se kockam...

Baš mnogo uzimaju za sušenje , po ovoj tabeli , koju je postavio Kiraj , grubo rečeno uzimaju duplo više nego ovde , a i ovde nevidim da firme propadaju.
Drugo šta im znači da je tablica iskazana bez pdva kada su u pitanju kilogrami kukuruza , nije valjda da na odbitak za sušenje na kraju dodaju još pdv ??

Pitam se što su nabavili sušare , ispada kao da im se ne radi ?

Sušenje je usluga koja je oprezovana ako se ne varam 20%. Momo skup je ruski gas kod nas bitno da smo NIS prodali a plaćamo gas skuplje nego nemci. To je prava bratska usluga. Do god je tako ja ću kukuruz sušiti sa Banatskom košavom ona je bar džabe.

Pa da , plin je apsurd , vidim da je i onaj na pumpama za auta jeftiniji ovde , a em smo dalji , em nema plinovoda . Neznam samo što su ljudi obradovani stvarima kao što je "južni tok" , ili kad vidim da neko iz vlade siječe vrpcu na otvaranju stranog tržog centra , koji napredak što će neko da prodaje svoju robu?
Još ćemo mi vidjeti , kad nam se industrija i ostala potrošnja preorijentiše na plin kako Rusi zavrću uši.

Sušenje je usluga koja je oprezovana ako se ne varam 20%. Momo skup je ruski gas kod nas bitno da smo NIS prodali a plaćamo gas skuplje nego nemci. To je prava bratska usluga. Do god je tako ja ću kukuruz sušiti sa Banatskom košavom ona je bar džabe.

jete da nije tema ali mi NIS-a nismo prodali nego dali su ovi iz BG za dzabe. e zato je nama sad skupo susenje na zemni gas

Nazad
Vrh