Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Bice cena i niza, negde oko 12 din, kasnije kada se berba zahukta, ovo je pocetak, a kukuruza ima dosta.

Nisam bas siguran u to...prvi utisci onih koji su skinuli neke povrsine su jako losi...prinos skoro duplo manji od ocekivanog...danas cujem od jednog da ce cena ubrzo ici na 16-17 ako ne bude i start takav posto kod nas jos nisu svi zvanicno izasli sa cenom,dobro bi bilo da je istina mada su to najverovatnije puste zelje...vidim da je na temi kukuruza i sale ratar skinuo svega 2.8t..drobi nesto preko 3t...bedno..neki moji prijatelji na najboljoj zemlji do 4t

Pa razmišlajte li vi išta?Cenu od 12rsd/kg do 20 % vlage su dali jel sa tom vlagom i nije bilo za krunjenje.Sad kad su videli kišni period to ukidaju jer znaju da ćemo ih zatrpati sa tom vlagom.Treba se sejati pšenica na neke kukuruze a povuće vlagu sa 16% na 20% sigurno.
Čim se vlaga opet vrati na 15-16 opet će krenuti sa tim otkupima do 20%.To vam je kao sa sniženjem patika od 30% ,a dan pre toga digli cene 35%.I ko je tu u zaradi?Svi sretni a samo jedni pametni....

Nisam bas siguran u to...prvi utisci onih koji su skinuli neke povrsine su jako losi...prinos skoro duplo manji od ocekivanog...danas cujem od jednog da ce cena ubrzo ici na 16-17 ako ne bude i start takav posto kod nas jos nisu svi zvanicno izasli sa cenom,dobro bi bilo da je istina mada su to najverovatnije puste zelje...vidim da je na temi kukuruza i sale ratar skinuo svega 2.8t..drobi nesto preko 3t...bedno..neki moji prijatelji na najboljoj zemlji do 4t
ako u vrbasu nije rodilo ne znaci da nije u drugim mestima...a 16 17 ako bude da budem srecan

Ja sam ponudio nekima po 12 i prihvatili bez reci
Kod mene se suska da ide po 10e,sto je blizu tvoje cene.
Ovo sto sam ja prodao je nesto drugo,a i necu propasti za 1500kg,vise su mi lopovi odneli...
Ja da sam imao musterije da ga svog prodam po 12 din,odmah bih ga dao.
Imao sam oko zmajevku i po po jutru,5500-5800kg je puna.Sto bi prosek ispao oko 8250-8700 po jutru (neka bude i 7500),po 12 din,lepe pare,a i nemam muke oko iznosenja i lopatanja u komusaljku.

Kod mene se suska da ide po 10e,sto je blizu tvoje cene.
Ovo sto sam ja prodao je nesto drugo,a i necu propasti za 1500kg,vise su mi lopovi odneli...
Ja da sam imao musterije da ga svog prodam po 12 din,odmah bih ga dao.
Imao sam oko zmajevku i po po jutru,5500-5800kg je puna.Sto bi prosek ispao oko 8250-8700 po jutru (neka bude i 7500),po 12 din,lepe pare,a i nemam muke oko iznosenja i lopatanja u komusaljku.
Bravo isto sam i ja tako izracunao cista matematika,dakle sve beremo u klipu:ppozdrav:

ako u vrbasu nije rodilo ne znaci da nije u drugim mestima...a 16 17 ako bude da budem srecan

Pacir nije Vrbas vec 60km severno...post Sale ratar je Turija..najkvalitetnija zemlja u ovom delu...govorim o trenutnoj situaciji koju ljudi ovde prikazuju...aj zivota ti komentarisi neke druge postove mene zaobilazi...tvoj nacin razmisljanja ne varim nikako...imam utisak da se radujes niskoj ceni iako ovako pises,i protiv protesta si pisao saroliko

Pacir nije Vrbas vec 60km severno...post Sale ratar je Turija..najkvalitetnija zemlja u ovom delu...govorim o trenutnoj situaciji koju ljudi ovde prikazuju...aj zivota ti komentarisi neke druge postove mene zaobilazi...tvoj nacin razmisljanja ne varim nikako...imam utisak da se radujes niskoj ceni iako ovako pises,i protiv protesta si pisao saroliko
pa sto nisi bio na protestu kad ti mala cena?:off_topic:

Nazad
Vrh