Jedna firma kod mene u komsiluki otkupljuje u klipu 8din/kg.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li i mi mozemo da znamo te cene? Jel to za sledecu godinu ili?Danas sam bio kod jednog ozbiljnog otkupljivača ,i pokazuje mi papir (kako mi je rekao da ne bi smeo nikom da pokazuje) a na njemu "očekivane" (čitaj - konstruisane od strane tajkuna) cene ,poljoprivredni proizvoda,ako se ostvari to što sam tamo pročitao,ja moju zemlju dajem u arendu i sve 4 u vis, samo kad sam pročitao cenu pšenice odmah sam odustao od jednog dela površine na koju sam je mislio posejati.
Koliko je to sigurno?!Ječam 120 Evra
Pšenica 110 Evra
Suncokret 200 Evra
Soja 300 Evra
Kukuruz 100 Evra
Za sledeću godinu
Ječam 120 Evra
Pšenica 110 Evra
Suncokret 200 Evra
Soja 300 Evra
Kukuruz 100 Evra
Za sledeću godinu
Cene ni za narednu nedelju malo ko može znati ,a ne za iduću godinu.Tri vrela dana u maju i ode cena pšenice za 50% gore.
Ako neko u Pazovi i okolini ima na prodaju kukuruza u zrnu nek se javi na PP.Uslov je da bude dovoljno suv,da bi se mogao skladistiti u zrnu.Kolicine od vise tona do 3 vagona.Placam dinar vise od lokalnog otkupljivaca,tj 13,8.
Pa zar suša ne može biti recimo u Ukrajini ,a da nas zaobiđe?Dok nekome ne smrkne drugome ne svane.Šta ti vredi 50 % bolja cena,kad zbog suše bude 50% manji rod.
A je l' si srecan sto nije bio u pravu??