Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Hm, da ne budem pesimistican. Tesko i sledece godine bude vise od 150e/t, sto nije 20din po sadasnjem kursu::novac::

Cena od 20din po meni zadovoljava i kupca i prodavca. Sad drugo je sto te cene nece skoro biti.

NIKAD NE RECI NIKAD !
Cena moze da bude i dosta preko 20 sledece godine. Dace bog da udari neka strasna susa dogodine, da se manje naradimo a zaradimo vise. A da tragovci zarade manje, kad bude duplo manje robe !

NIKAD NE RECI NIKAD !
Cena moze da bude i dosta preko 20 sledece godine. Dace bog da udari neka strasna susa dogodine, da se manje naradimo a zaradimo vise. A da tragovci zarade manje, kad bude duplo manje robe !

Kolega Lakarije,
Hajde da ne budemo toliko ozlojeđeni, mislim da ni sam ne želiš da se to dogodi.
Da da Bog da svaka godina bude normalna. Radimo mi isto i kada je suša i kada je kiša, samo nam u vršidbi treba više prikolica, ambara, čardaka i sl. A trgovci zarađuju manje više isto i kada je suša i kada je kišna godina. Kod njih se kalkulacija zna.

Rusija donela odluku da nece uvoziti kukuruz iz SAD I EU..ko zna mozda I ode kasnije I preko 20..

Žao mi je reći, ali ja nisam nimalo optimističan. Mislim, daj Bože, daleko da hoću da mračim, ali...

Istina, dođe nama dobro što smo ostali neutralni po pitanju sankcija (da ne kažem- što nismo dali sebi auto gol kao Crnogorci... moš' misliti Srbija i Crna Gora lupaju nekome sankcije, ironija), i sad nisu problem Rusi i EU, već su problem naši. Kad smo mi sitni pokupili kajmak. Opet, po ko zna koji put će se ovajditi ovi veliki- biznismeni trgovci, pokupovaće bar pola naše robe po mizernoj ceni, mi ćemo naravno pratiti cene naših komšija, jer kako može Srbija biti bolja na berzi od ostalih i na kraju patka! Na kraju krajeva, nema Rusija samo Srbiju, na koje mesto je beše Kina po proizvodnji kukuruza, druga u svetu?

Treba obratiti paznju na relaciju rusija-ukrajina-evropa! Cisto sumnjam da ce ameri nesto uticati, ali ako rusija svima zabrani uvoz odose cene na dole! Garantujem da jači igrači iz srbije već vuku za rusiju

Nemoj te se nadati da ce se Srbija ovajditi od tog prepucavanja velikih sila. Cak sta vise mislim da ce se i EU cesati gde ih ne svrbi. Ameri zarad svojih ciljeva ce zrtvovati sve pa i saveznike u Evropi.
Trenutna cena kod nas kukuruza je oko 16 din sa pdv-om, a za jesen nesme niko ni da bekne.

Ova berza je lazna i ne verujte joj ni malo...Pan Agent i GEA su dve berze preko kojih se radi najvise i realizacije kukuruza su 15.3 i od juce a i danas 15.4+pdv...U subotu krece izvoz 10.000 tona ,znaci 1000 vagona ako im zatreba kukuruz moze biti i vece cene...Kod nas se danas placao kukuruz 16.3-16.4 tel-kel
Presentation%207.8.jpg

Nemoj te se nadati da ce se Srbija ovajditi od tog prepucavanja velikih sila. Cak sta vise mislim da ce se i EU cesati gde ih ne svrbi. Ameri zarad svojih ciljeva ce zrtvovati sve pa i saveznike u Evropi.
Trenutna cena kod nas kukuruza je oko 16 din sa pdv-om, a za jesen nesme niko ni da bekne.

Srbija ce se ovajditi mnogo vise nego sto je zasluzila:
To u prevodu znaci, ovajdice se sigurno vise nego sto bi bilo da je situacija normalna i "stanje redovno", samo zato sto ne postoji ni jedan jedini rus koji mrzi srbe i srbiju, i koji nas je nekad u istoriji ubijao,pa ako se ukaze bilo kakva prilika uvek ce srpska roba dobiti prednost. E sad sto su srbi smradovi pa hoce da podvale i zajebu, to je nesto drugo. Pre par godina u Slankamenu su tovarili kamenje medju jabuke da bi dobili vise love,a rusi dosli da kupe kompletan godisnji rod po odlicnim cenama. Ove godine su poceli da izvoze svinjetinu i odma "prvi dan " zasrali stvar.
A da nasa antinarodna i antisrpska vlast, kojim slucajem se okrene 100% Rusiji, umesto sto izigrava sedenje na dve stolice, vajda bi bila adekvatna.
Ceo svet vidi da Amerikanizam, globalizam EU i ostala zapadna kapitalisticka sranja propadaju nepovratno i mnogi polako napustaju brod koji tone, jedino Srbija kasni i hoce tamo!

eto još jednog svetskog sra** gde ćemo se mi ovajditi
pre sto godina su isto hteli da se vajde i da šire srbiju pa znamo kako se završilo
ajde da se mi ne ovajdimo nego da budemo ko eskimi svi znaju gde su i niko ih ne dira...
mante se ljudi ćorava posla
nego svak u svoju brazdu...
ako nama treba svetski rat da se izvadimo iz dubioze
nećemo se izvaditi :)
15.5 ovde

Srbija ce se ovajditi mnogo vise nego sto je zasluzila:
To u prevodu znaci, ovajdice se sigurno vise nego sto bi bilo da je situacija normalna i "stanje redovno", samo zato sto ne postoji ni jedan jedini rus koji mrzi srbe i srbiju, i koji nas je nekad u istoriji ubijao,pa ako se ukaze bilo kakva prilika uvek ce srpska roba dobiti prednost. E sad sto su srbi smradovi pa hoce da podvale i zajebu, to je nesto drugo. Pre par godina u Slankamenu su tovarili kamenje medju jabuke da bi dobili vise love,a rusi dosli da kupe kompletan godisnji rod po odlicnim cenama. Ove godine su poceli da izvoze svinjetinu i odma "prvi dan " zasrali stvar.
A da nasa antinarodna i antisrpska vlast, kojim slucajem se okrene 100% Rusiji, umesto sto izigrava sedenje na dve stolice, vajda bi bila adekvatna.
Ceo svet vidi da Amerikanizam, globalizam EU i ostala zapadna kapitalisticka sranja propadaju nepovratno i mnogi polako napustaju brod koji tone, jedino Srbija kasni i hoce tamo!

İ ne samo kamenje i trule breskve u sredinu a okolo normalne, a na pitanje sto to radite sledi odgovor ´´sta stoka pijana zna kad se nalizu vodke nema sanse da primete´´.

Nazad
Vrh