Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
A mozda ipak cena skoci kukuruzu.... Ko ima da sacuva do proleca i moze da sacuva do proleca a udari susa kao 2012, cena ima da skociiii

juce sam bas pricao sa drugom koji je radi prevoz, prevlace ovih dana iz lokalnih silosa u silos na zeleznickoj gde se tovari u vagone za Italiju

I ja ocekujem dobar rod,ali nek oni ne ocekuju da ga dobiju dzabe.
Imam osecaj da oni namene da plate 500-600e po jutru,pa da li bilo 30meteri po 20evra ili 80meteri po 70evra za tonu.

Svi se fokusiramo na to kako je rodilo ali kada se od tog planiranog roda oduzme onaj rod koji je uništen prolećnim poplavama, ne bih rekao da će baš biti kukuruza ko vode.

15,50 din odma lova i 16,20 din ali tek u oktobru pare:bravo:tako bese ove godine a sledece godine okrecem drugi list nema cekanja da se kruni posle zetve zita! A za rod 2014 nema jos nista cena u mom okruzenju samo cuejm da veliki trgovci uloze po 100.000 evra i kupuju kukuruz po 10 din pa lepo cekaju mart mesec ili aprili nista nerade i dupla zarada tako rade neki !

Ode moj kukuruz,15,2+pdv.Cena je u blagom rastu dok se ne obezbedi dosta za ovu turu barzi,a posle...?

Ponovljeno 100x. 8% za one koji nisu u sistemu pdv, za one koji jesu je 10%, sti sto ga uplacuju drzavi.

Al su ovi u ovoj anketi gore optimisti:haha:200e tona...Znaci bolje smo prosli mi koji smo prodali u Aprilu, po 17 i 18 pa i malo preko ,sad vidim srcni ljudi i ako dobiju 16din.Dali ste stvarno mislili da ce cena biti 20din???

Nazad
Vrh