Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
Ima tema vezana za PDV, ali u principu kad ukapiraš malo kako funkcioniše veoma je isplativo raditi sve preko njega, jer realno pogotovo kad se baviš poljoprivredom niko ne može da ti pohvata troškove a ni prihode. S druge strane sve stvari koje kupuješ kako za sebe tako i za kuću stavljaš u troškove, jer realno ako kupiš kuhinju za kuću tebi je kuća poslovni iz kojeg radiš i treba ti kuhinja, ima toga dosta. Što se tiče troškova treba se raspitati za knjigovođu (nikako najjeftinijeg) i koliko te košta skuplje osiguranje u odnosu na ovo koje sad uplaćuješ, to je to! Momo sve što treba nema problema!

Itekako moze da ti pohvata troskove, ako pocnes da kupujes cajne kuhinje za poljoprivredno gazdinstvo!:ppozdrav:

Ima tema vezana za PDV, ali u principu kad ukapiraš malo kako funkcioniše veoma je isplativo raditi sve preko njega, jer realno pogotovo kad se baviš poljoprivredom niko ne može da ti pohvata troškove a ni prihode. S druge strane sve stvari koje kupuješ kako za sebe tako i za kuću stavljaš u troškove, jer realno ako kupiš kuhinju za kuću tebi je kuća poslovni iz kojeg radiš i treba ti kuhinja, ima toga dosta. Što se tiče troškova treba se raspitati za knjigovođu (nikako najjeftinijeg) i koliko te košta skuplje osiguranje u odnosu na ovo koje sad uplaćuješ, to je to! Momo sve što treba nema problema!
Meni nisu pohvatali troskove, ali su mi, ipak, iako sam imao iskazanu nulu u poslovanju kao gazdinstvo u pdv sistemu, zaracunali porez na dohodak I poslali resanje pre neki da, bas sutra se spremam da ga platim.:udri:

Konačno se rasteretio, ode poslednja tura od 9400kg. Ukupno sam imao 48600kg u ambaru, 20t po 19din i još tri ture- ukupno 28,6t po 17din. Prosek 17,81, cena je sa PDV-om, kamion na džakove dao. Šta da kažem, drago mi je što sam se konačno oslobodio ove robije, inače nadao sam se da će kukuruz stići na 20din, ali eto nije nažalost. Reči koje bi najbolje opisale ovu moju borbu sa kukuruzom: kako sam se nadala, dobro sam se udala :haha:
Idemo dalje, za mesec i malo jače počinje nova borba.........

Pa to kažem, ne možeš da veruješ koji sam kamen sa srca skinuo. Više nema kod mene berba u klipu, vala dosta nerviranja i sa nadničarima i sa žižkom i posle prodaja... i još niz pratećih faktora koji se nagomilaju, ne! Ne treba mi više takva muka, preorijentisaću se- možda neću više prodavati po najboljoj ceni (mada sudeći po prošlim godinama, nema više famozne Avgustovske cene), ali se nadam lepoj, pristojnoj ceni i to je to.

Tko ima nek ga prodaje što prije, kod nas su svi veliki otkupljivači stali sa otkupom, koliko sam čuo stao im je izvoz za argentinu i brazil jer već ima ovogodišnjeg po nižoj cijeni. Zadnja cijena po kojoj su otkupljivali je bila cca 16 din/kg a najveća ove godine cca 20.

danas zavrsio deo i predaju, sta da Vam pricam kad je uzorkovao po 2-3 puta,40 min je pregledao 2 prikolice da li ima ziska,njusio kukuruz na plesan zanovetao puno loma puno pleve,los krunjac ...........ja to jos nisam video ni doziveo....inace cena 15,80 sa PDV

Nazad
Vrh