Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,2%
  • Ne

Glasovi: 161 46,8%

• Ukupno glasača
    344
I opet se ispostavilo da je lakse kukati i kinjiti druge,nego preci sa reci na dela.
Kod nas 18-20din/kg i niko ga nece.

Po "forum prognozama" ta cena koja se spominje za 7-8 dana je trebala da bude pre mesec dana uveliko presisana, a ispostavilo se da je sada ona san onima koji nisu okrunili...
Spominjao se jun kao super momenat za trgovinu, pa jul, pa evo sada ce avgust, a kukuruza sve manje, da ne kazem da ga nema.
Lipsaj magarce do zelene trave, al nada poslednja umire, cvrst i uporan smo mi narod. :osmeh:
Ne moze banda toliko da nas jase, koliko mi mozemo da nosimo. :osmeh:
Kruni kad ko mora, tu pocinje prica o prognozama i pravim cenama, a tu se i zavrsava.

Spajki, biće valjda, ako ne danas, sutra, preksutra. I ja se vučem sa svojih 2 vagona, donja crta mi je 17 din, ali uvek ima ono- nužda zakon menja. Valjda ćemo istrajati..

Po "forum prognozi", uleteo sam na kamion kad se plaćalo 19, nažalost pre toga nisam stigao na red a i cena je bila 17 ili 18 (kraj juna, početak jula), pre toga drugi čovek krunio svojih ~ 10 vagona i to oko mesec dana sa 19. Tako da- i nisam puno zakasnio, ali kad kamion dolazi 1. nedeljno + kad je cena pala nisu dolazili 2 nedelje... još uvek prolazim solidno. Da sam ovu cenu od 19 imao da prodam sve odmah, to bi bila najbolja cena koju sam mogao dobiti, to sam hteo reći. A Sava (Ljubiša :ppozdrav:) je imao neke informacije koje su se obistinile, ja se nadam da će i ova poslednja. Ne može se više očekivati neko čudo od cene sad, ali 17 (18 ) din kod lokalnih je opet dobro, u odnosu kako je počinjao prošlogodišnji scenario.

Kod nas ima covek koji otkupljuje kukuruz po ceni velikih otkupljivaca i prodaje ga u Bosnu...jednom sam ga pitao koliko on zaradi i kaze 4-5din/kg

Pa koliko to izadje po sleperu...10 plata u Srbiji...da odveze turu i zaradi platu pa da ga bog verseli ali ne moze malo je to treba uzeti godisnju platu...smesno...4-5 din je trecina nase prodajne cene...na kraju zaradi vise nego mi kad se odbije ulozeno...
P.S. i na tih 4-5 dodaj jos bar 2 dinara jer takvi ribu smanjuju

Potpuno se slazem sa tobom,mi smo u toj prici uvek donji tj. j..ena strana.
Imam oko 3,5 vagona pa ako neko ponudi 20 din odma pravimo posao:bravo:

Ma može roditi i 25 t na ha odnah će cijena da bude 2 din za kilo,poenta je u ovom da seljak uvjek bude donji i da nikad ništa ne zaradi.Sve je to uštimano,seljak je na nuli ali zato banke i mikrokreditne cvjetaju jer seljak mora da sije,nema izbora i u svakoj sjetvi diže kredite.Jebeš to voše.

Nazad
Vrh