SAMA
Moderator
Visegodisnjom nakaradnom izvoznom politikom,po kojoj je bolje izvesti sirovinu neg gotov proizvod.A sto je unisten stocni fond?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Visegodisnjom nakaradnom izvoznom politikom,po kojoj je bolje izvesti sirovinu neg gotov proizvod.A sto je unisten stocni fond?
@leka
Leko ja ti zelim da prodas po sto boljoj ceni, ali se bojim da avgust nece doneti nista revolucionarno u pogledu cene.
To je slicna prica kao i ovde na forumu. Svi su bili u pricama 40 posto manji rod, kukuruz 2011 koji su placali 24-25 din nisu prodavali, a onda krenuli 27 da kupuju 2012, i cekali 35 din da prodaju, a onda poznata prica. Mnogi od Agrotrejdinga, Almexa, Granika, Viktorije itd igubili su stotine i mil eura. A najveci problem i kad su hteli da ga prodaju u minusu nisu imali kome.
Tako da ovde svi treba da im budete zahvalni za ono sto ste dobili, a oni izgubili. Jer da nije bilo te greske niko nebi prodao kukuruz vise od 23 din.
@dragan kovacev
Ja nisam rekao da kukuruz nece biti skup vise, nego mi deluje situacija da od avgustovske neke lude cene (verovatno @leka misli 25+din/kg) nema nista.
@leka
Mozda ti nece biti logicno, ali sva biomasa ima slicnu energetsku vrednost oko 18MJ/kg. Kukuruz nema u tabeli i mozes ga racunati kao pelet (nijansu manje jer ne mozes postici iskorisenje kao u peletu), oscilacije su minimalne. Kako tona peleta sa ~8% vlage kosta oko 120-130e/t u toku leta, nemas racuna da lozis kukuruze.![]()
izgleda nisi upucen u bokijeve postove dovoljno a i veoma su slicni i kao mikijaperleza.iuvek svake godine ista prica...
Nije ni bitno u sustini sta zelimo vec sta se desava.No i kod tebe ista prica nom stop "cekajte avgust" a ne vidim nijedan argument u korist toj tezi.
Ja sam moj prodao jesenas a zao mi sto sam ostavio kuci 2 vagona u nadi bolje cene .Iako sam bio zadovoljan cenom ipak je dosta poruka uticalo da bar deo ostavim kuci