Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
A sto je unisten stocni fond?
Visegodisnjom nakaradnom izvoznom politikom,po kojoj je bolje izvesti sirovinu neg gotov proizvod.::samo bes::Mocni kapitalisti su izmislili berzu.Na istoj su sve sirovine,da bi se lakse moglo manipulisati sa istom.::samo bes::Nema nigde berze za vrednost automobila,traktora,aviona,kamiona,pa cak i mesa i mesnih preradjevina.

kod nas zavrseno sa ambarima, ostalo je u njima za svoje potrebe, a ima i ljudi koji izvlace za stoku iz silosa.

Cisto sumnjam,lepo je Boki objasnio u kom pravcu ide izvoz. I ja sam imao kontakt sa jednom osobom koja se bavi izvozom ,prica je slicna (ista) jednostavno nema potraznje za nasim kukuruzom.Bojim se da ce posledice biti jos gore jel pitanje kako se resiti tog "zarazenog" kukuruza.

izgleda nisi upucen u bokijeve postove dovoljno a i veoma su slicni i kao mikijaperleza.iuvek svake godine ista prica...

@leka
Leko ja ti zelim da prodas po sto boljoj ceni, ali se bojim da avgust nece doneti nista revolucionarno u pogledu cene.

@leka
Leko ja ti zelim da prodas po sto boljoj ceni, ali se bojim da avgust nece doneti nista revolucionarno u pogledu cene.

hoces da se kladis,da ce bit promena i to na plavo strelica,i ovako nam je prosle godine podbacio rod zbog suse,neki 60-70 % ja ga ne dam za te pare vise mi se isplati loziti ga a ako bude ta cena to ce i biti sa njim

Podbacio je tebi i meni rod, ali mi (Srbija) smo smesno mali, da susa kod nas utice na cenu. Strelica ce verovatno biti malo u plavom, malo u crvenom, ali mislim da nece puto odstupiti od 200e/t

nista posto je kod mene kukuruz u klipu skladisten lozicemo ga 100 kg klipa znas kakvu temperaturu u kotlu ce da napravi,ne moram ugalj i drva kupovati za centralno grejanje

To je slicna prica kao i ovde na forumu. Svi su bili u pricama 40 posto manji rod, kukuruz 2011 koji su placali 24-25 din nisu prodavali, a onda krenuli 27 da kupuju 2012, i cekali 35 din da prodaju, a onda poznata prica. Mnogi od Agrotrejdinga, Almexa, Granika, Viktorije itd igubili su stotine i mil eura. A najveci problem i kad su hteli da ga prodaju u minusu nisu imali kome.

Tako da ovde svi treba da im budete zahvalni za ono sto ste dobili, a oni izgubili. Jer da nije bilo te greske niko nebi prodao kukuruz vise od 23 din.

Blago nama ala smo se i oparili::novac:: a teško njima ,,paopali ljudi skroz zbog nas trebalo bi država malo da im pomogne"

@dragan kovacev
Ja nisam rekao da kukuruz nece biti skup vise, nego mi deluje situacija da od avgustovske neke lude cene (verovatno @leka misli 25+din/kg) nema nista.
@leka
Mozda ti nece biti logicno, ali sva biomasa ima slicnu energetsku vrednost oko 18MJ/kg. Kukuruz nema u tabeli i mozes ga racunati kao pelet (nijansu manje jer ne mozes postici iskorisenje kao u peletu), oscilacije su minimalne. Kako tona peleta sa ~8% vlage kosta oko 120-130e/t u toku leta, nemas racuna da lozis kukuruze. ::novac::

@dragan kovacev
Ja nisam rekao da kukuruz nece biti skup vise, nego mi deluje situacija da od avgustovske neke lude cene (verovatno @leka misli 25+din/kg) nema nista.
@leka
Mozda ti nece biti logicno, ali sva biomasa ima slicnu energetsku vrednost oko 18MJ/kg. Kukuruz nema u tabeli i mozes ga racunati kao pelet (nijansu manje jer ne mozes postici iskorisenje kao u peletu), oscilacije su minimalne. Kako tona peleta sa ~8% vlage kosta oko 120-130e/t u toku leta, nemas racuna da lozis kukuruze. ::novac::

Mislim da si pogresio u energetskoj vrednosti kukuruza. Siguran sam da greje vise nego drva ili lignit , samo steta ga je loziti.....

Jedina mana lozenja kukuruza je to sto pec i dimljak brzo stradaju od ogromno kalorija koje se oslobadjaju sagorevanjem kukuruza i plus masnoca koja se neminovno pojavi na zidovima dimljaka. Kukuruz greje kao lud i retko koji ugalj moze da se meri sa njim. Ovo je u mom selu proveravano unazad nekoliko decenija.

Od nas ide u izvoz sve sto je prodato ovih dana otislo je u kamione i na carinjenje, bio mi je rodjak koji vozi tovario i dok je cekao na red svratio na kafu, i kaze da redom tovare i nose napolje .Sav poseduje potvrdu o ispravnosti i radi se kontrolno ispitivanje na granici koje glat prolazi cak kaze da njihovi rezultati su nizi od nasih.

Ja se nadam da se u augustu moze postici zadovoljavajuca cena za ovaj siromasan rod 2012. a ne spektakularna cena i ja se slazem da toga nece biti.
a sta ce se stvarno izdesavati to bog sveti zna, mozda ovi nasi postovi budu smejurija.

izgleda nisi upucen u bokijeve postove dovoljno a i veoma su slicni i kao mikijaperleza.iuvek svake godine ista prica...

Nije ni bitno u sustini sta zelimo vec sta se desava.No i kod tebe ista prica nom stop "cekajte avgust" a ne vidim nijedan argument u korist toj tezi.
Ja sam moj prodao jesenas a zao mi sto sam ostavio kuci 2 vagona u nadi bolje cene .Iako sam bio zadovoljan cenom ipak je dosta poruka uticalo da bar deo ostavim kuci

Nije ni bitno u sustini sta zelimo vec sta se desava.No i kod tebe ista prica nom stop "cekajte avgust" a ne vidim nijedan argument u korist toj tezi.
Ja sam moj prodao jesenas a zao mi sto sam ostavio kuci 2 vagona u nadi bolje cene .Iako sam bio zadovoljan cenom ipak je dosta poruka uticalo da bar deo ostavim kuci

i neces pogresiti sto si ostavio videces

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh