Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,7%
  • Ne

Glasovi: 165 47,3%

• Ukupno glasača
    349
Na jesen vidim 150e/t kao cilj kome cu teziti. I vec mozgam kome dati na lager (za 150e/t necu prodati sigurno). Potez godine je bio uzeti prikolicu sa njive u jesen 2012 oterati na silos i prodati po 27.6din/kg (medjutim ko je mogao znati da ce to biti pik cene).

sad su zivci na ispitu a skola se zavrsava u junu ko izdrzi mislim da mu nece trebati ni popravni u augustu inace dosad nisam prodo ni kilo kukuruza
:sreca:

Na jesen vidim 150e/t kao cilj kome cu teziti. I vec mozgam kome dati na lager (za 150e/t necu prodati sigurno). Potez godine je bio uzeti prikolicu sa njive u jesen 2012 oterati na silos i prodati po 27.6din/kg (medjutim ko je mogao znati da ce to biti pik cene).
daj Bože dsa ti vidiš tih 150e/t isto onoliko koliko su neki videli da će u ovo vreme biti 35 din/kg

Nece valjda tih 150e/t biti kao u jesen 2012 35din? Ako je tako onda kud nisam posejao slacicu/papriku/cveklu/djumbir i pola jutra origana :osmeh:

pravde oko ove cena nema, jer na jesen su kupili onaj budjavi, sa puno plesnila i sa toxinima po 27-28 din, a sad ovaj iz cardaka ili podnog skladista koji smo ostavili jer je bio naj zdraviji i naj kvalitetniji sad hoce da kupe po 10 dinara jeftinije za kilogram,ovo moze da se desi samo u srbiji nigde drugde na svetu. Ja moj od sad necu ni da prodam dok nevidim zdrave i velike klipove na stabijkama onog kukuruza koji smo tek oprskali i nalazi se tek na pocetku razvoja. Mnogo mnogooo stvari moze da se desi do septemra.

pozdrav svakom odkupjivacu sa moje strane.....ali na moju grbac neci ni jedan dinar da zarade.......:

kukuruza nema, a cena mu je sve niža.

mnogo se parazita namnožilo, koji od poštenog rada seljaka žele da izvuku korist, a da se ni ne oznoje, da se ne ulepe od prašine, da slučajno ne uštinu prst.

U Americi mnogi pošteni i vredni farmeri su propadali upravo zbog manipulanata.

neka kukuruz bude i 10 dinara, ali nam ne trebaju pariteti, visoke cene repromaterijala, neka stvarno tržište bude slobodno.

kukuruz je pun aflatoksina, pšenica teških metala, veštačko djubrivo je radioaktivno, mleko je zaraženo, meso je trihinelozno, zar smo stvarno toliko naivni kao nacija, pa nam je dobro argentinsko smrznuto meso, nemačko mleko u prahu, američka piletina, a ovo naše je sve bljak i ne valja?

evropski proizvodi više nemaju nikakav ukus, pa sve to maskiraju začinima i dodacima.

izvinite za :off_topic:, ali mnogo sam :zli:.

Mnogi su tvrdili da stocarstvo obara cenu kukuruza i gusi ratare.Sad mozemo zajedno pod ruku,jel nas ugusise sve.To je dokaz da smo bez razloga krivili jedni druge.Naprotiv svi zavisimo od kojekakvih spekulacija i prevaranata.
Ima i zapad kvalitetnije meso,al po mnogo kvalitetnijim cenama.:osmeh: Naravno,mi kad uvozimo,uvozimo najgore i najjeftinije.Previse ga i placamo,koliko vredi.Jedno mi samo nije jasno,kako jedna Danska ili njima slicni imaju racuna da uvezu kukuruz,hrane stoku i na istoj zarade.Znaci da su te cene koje nama serviraju daleko od realnih.Opet ponavljam kamo srece da preradimo sve svoje zitarice i prodamo ih u konzervama,al nedaju skotovi kojima bezglavo srljamo.::samo bes::

Svi govore kukuruza nema a pada cena.Kada necega nema tad cena raste.Po neproverenom izvoru Gebi je uvezao kukuruz iz Rumunija po znatno nizoj ceni nego sto je trenutna na berzi.Matijevic vec odavno tovari kamione koji voze put Bosne.Kada matijevic prodaje to znaci da ni veliki igraci ne ocekuju skok cene.Ljudi kukuruza ima i nece ga niko.Kao i u svakom poslu neko je zaradio vise neko manje i to je to.

oni koji su unistavali stocarstvo sada isto rade sa ratarstvom i to je to.
velika je potreba za lovom pa ljudi krune to sto imaju u nemilost, kada se ovo bude okrunilo bice svasta jer sav ide napolje.
Sta se desava u Usa dali se setva nastavlja? vidim da je u cikagu pad ?

@Mil
Pokusaj biti konkurentan sa konzervom hrane nekom EU proizvodjacu. Nema sanse. Oni koji zagovaraju trgovinski liberalizam su glavni monopolisti i taj liberalizam sprovode samo medijski a prakticno ne daju nikome da udje na trziste.

@steve 73
U vecini slucajeva u svakom poslu, ne samo u poljoprivredi, proizvodjac je karika koja ima minimalnu dobit i koja najvise mora da ulaze (mehanizacija, zemljiste) i rizikuje (susa, poplave) zarad malog dela profita. Ne vredi se jediti, vec sta nam je - to nam je.

Pa, to jeste, ali koliko znam i mi jedemo "konzerve", ali su nam ipak sladje one iz uvoza, kao sto je nekada nasim roditeljima bio sladji sok iz Slovenije, proizveden od naseg voca. Mada, i proizvodjaci iz EU su sve manje konkurentni Kinezima, koji izgleda i za dzabe mogu da daju svoj proizvod, a da zarade.

al preko 30 % cena niza nego u jesen.. zalosno...sa 28 na 20...neke igre se igraju,sve preko nasih glava....

Kinezi u svakom poslu kad pocinju radice i ispod cene kostanje (prodavace finalni proizvod jeftinije od cene kostanja) samo da bi osvojili novo trziste. Mi ne mozemo to da primenimo jer je potreban ogroman kapital koji bi trpeo gubitke dok konkurencija ne odustane od trke.
edit:
@mil

@NA
Ne reci 2 put. Prodaces kad ti budu trebali novci po ceni koju budes mogao dobiti. Mozda to bude i 15din...

Nazad
Vrh