Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Videcemo kako ce se odraziti i nevreme u Usa , na cenu izgleda da sada ide gore koliko god je ruzno izgledalo izgleda da ce cena ici
[video]http://www.blic.rs/Vesti/Svet/383468/Oluje-pustose-SAD-Kao-da-je-smak-sveta-ali-lovci-na-tornada-trce-u-susret-pijavicama[/video]
a sad im prete i poplave.

cuo sam da sam cuo, da su culi.
posle nevremena sve plavo dok kod nas stigne plava strelica malko odmaramo.
nevreme je prohujalo kroz njihov corn belt,steta se sabira ali izgleda da je ogromna na usevima pogotovo kukuruza,sada im prete poplave pa ce tek onda videti kolika je stvarna steta.[video]http://www.blic.rs/Vesti/383410/Pogledajte-Snezni-tornado-nosio-krovove-i-automobile-u-Kanzasu-jedna-osoba-poginula[/video]

Poslednja izmena:
25 evra x 110 din =27.5 din
Pa sto izmisljate toplu vodu.Ako je ta cena koja je prihvatljiva,sto niste prodali u vreme zetve tad je ta cena bila mozda jako malo manja.Sto se ne postedite stresa i gledanja u razne berze.Jedan pametan covek mi je davno rekao "Odredi cenu sa kojom si zadovoljan i sa kojom ce tvoja proizvodnja biti isplativa,kada postignes tu cenu prodavaj proizvod i vise ne razmisljaj o tome kako ce biti cena veca,ti si svoje postigao i kraj"

Nisu mi trebali novci tada zato i nisam prodao. Da sam tada prodao novce bih potrosio i sada bi mi bilo malo cupavo za semena, djubar , naftu itd.... uglavnom kukuruz prodajem krajem meseca Maja uglavnom pre zita. A necu ni da lazem nadao sam se boljoj ceni .

Jesenas kada je cena bila 27,5 , Euro je bio 114 da se kupi, pa ispada 2750/114=24,13€. I da smo hteli svi da prodamo jesenas, cena nebi bila ta, a ima i drugih razloga zašto neko nije prodao, i nije uvek razlog cena. Jedno kajanje uvek negine.

Au naopako koliko faktora utice na cenu kukuruza:drzava, seljaci, potrosaci, stocni fond, proizvodjaci, preradjivacki sektor, vremenske prilike,uvoznicki lobi, izvoznicki lobi,agrotehnika, pozicija ,opozicija, strani faktor, semenske kuce, proizvodjaci hemije, trgovci..........................gde mnogo babica-kilava deca.............................

trebala bi da utice ponuda i potraznja,a ne da se vestacki pravi visak na trzistu da bi se cena oborila ili na primer da je kukuruz kao zatrovan a gori uvezu tri puta

Presentation%2021.5..jpg

Uputio si pitanje coveku koji je ocekivao vecu cenu od te navedene kao i 99% koji su ostavili kukuruz,ja sam imao ponudu na zimu ako se secam 31.5 din ali nisam prodavao bio mi na besplatnom lageru pa rekoh troskovi ako ga iznosim...,sad kad je cena ovakva kakva je i tih 27.5 je primamljivo vecini jer je u ovom momentu to skok od 5-6 din,mozda bih i ja sad bio zadovoljan s tim iako mi nema druge nego cekati krajnji rok...tesko je doziveti poraz od bagre ali ga necu davati po ovim cenama pa makar zaboravio i da ga imam
za 31,5 din bi ga dao u bilo kom trenutku bez puno razmisljanja,koliki su mogli biti troskovi izvlacenja???

za 31,5 din bi ga dao u bilo kom trenutku bez puno razmisljanja,koliki su mogli biti troskovi izvlacenja???

Nisam siguran...mislim da je bilo oko 2-2.5 din po kg...potraznja je tada bila oko 5-7t...sad ispade dobra cena tad uvaljen u toplo sa daljinskim u ruci rekoh sebi "ma cekaj pa toliko je drzava placala" sto da se cimam...videcu u avgustu da li je greska ili nije...novac mi jos ne treba

Taj nešto muva....ne spava ni noću a kamoli danju...
Odosmo u OFF
Kod nas cena iz kotarke kako čujem 20rsd sa pdv-om.

Nazad
Vrh