Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 184 52,6%
  • Ne

Glasovi: 166 47,4%

• Ukupno glasača
    350
Firme po Srbiji su propale kako bih došli strani investitori i zauzeli njihova mesto. Poljoprivreda mora da propadne, a propašće na način tako što za našeg seljaka cena poljoprivrednih proizvoda neće moći da pokriju troškove obrade, i preći u ruke stranim investitorima. Stranim investitorima nije cilj da Srbija krene napred već da ostane tu gde je kako bih oni imali jeftinu radnu snagu i mogli za jeftine pare da crpe prirodna bogatstva. Cene kukuruza, soje, pšenice u budućnosti imaju male šanse da pokrivaju same troškove proizvodnje. Živi bili pa videli.

ima smisla ovo sto si napisao,medjutim nas ce alavost ubiti a ne stranci mi smo svoj najveci neprijatelj , da su ameri bili pametni i bacali lovu iz avijona u mesto raketa i bombi mi sami bi se medjusobno poubijali ko ce vise da uzme.a sam sistem i kolicina humusa kao i njegov sloj u Ukrajini ce uticati mnogo na to upitanju je cena proizvodnje ,medjutim tu su i vremenske prilike koje kreiraju cenu na nasu srecu ,a njihovu nesrecu.
da kazemo nesto i o tim nasim oni su ti koji su nas drali i biti ce zamenjeni onima koji ce nas drati samo ce pricati drugim jezikom,(cast izuzecima koji su realni i ne cepaju ali takvi je malo ali oni ce preziveti i ostati tamo gde su poverenje se negradi danas za sutra nego je tu potrebno mnogo godina ispravnog rada a ne kockanja i brze zarade, )

Poslednja izmena:
Ova tema bi mogla promenuti naziv u zelje i nadanja za cenu kukuruza.:osmeh: Po ko zna koji put se ponavlja prica da je pravilo da nema pravila i svako ko je ostavio,ostavio je na svoju licnu odgovornost,a ne na osnovu prica pojedinih clanova.A ovde sam primetio da je najlakse dobiti zahvalu time sto cete lupiti cenu kukuruza koja bi ogromnoj vecini odgovarala,a na osnovu cega ste to napisali nema ni malo veze.Na zalost i to je Srbija.:ppozdrav:

Kod nas su pocele zadruge da primaju kukuruz na besplatni lager,nesto kombinuju,moj kukuruz je kod mene u cardaku isto je besplatni lager,a njihov sumnjam da ce biti besplatan, inace je 19din ali se ne prodaje srecom vecinu sam prodao jesenas za 27,5

to sto je besplatan lager bice zakinuto na ceni ili nece ni biti isplate, mozda na malo bude dobra cena a lager sipak.izgleda da hoce da imaju uvid u kolicinu preostalog kukuruza da bi znali sta da rade sa zalihama i kako da formiraju cenu.ili se sprema izvoz.

Neko rece hoce poljoprivredu da upropaste.. pa ona je propala jos pre 15 godina :/ Danas sam bio u okolini Pozarevca, pored Morave, tamo kise nisu videli, kukuruz svaki 5-ti niko, psenica, jecam slabi.. uzas..

25 evra x 110 din =27.5 din
Pa sto izmisljate toplu vodu.Ako je ta cena koja je prihvatljiva,sto niste prodali u vreme zetve tad je ta cena bila mozda jako malo manja.Sto se ne postedite stresa i gledanja u razne berze.Jedan pametan covek mi je davno rekao "Odredi cenu sa kojom si zadovoljan i sa kojom ce tvoja proizvodnja biti isplativa,kada postignes tu cenu prodavaj proizvod i vise ne razmisljaj o tome kako ce biti cena veca,ti si svoje postigao i kraj"

Poslednja izmena:
25 evra x 110 din =27.5 din
Pa sto izmisljate toplu vodu.Ako je ta cena koja je prihvatljiva,sto niste prodali u vreme zetve tad je ta cena bila mozda jako malo manja.Sto se ne postedite stresa i gledanja u razne berze.Jedan pametan covek mi je davno rekao "Odredi cenu sa kojom si zadovoljan i sa kojom ce tvoja proizvodnja biti isplativa,kada postignes tu cenu prodavaj proizvod i vise ne razmisljaj o tome kako ce biti cena veca,ti si svoje postigao i kraj"

Nije prodata na jesen jer niko nije ocekivao "zabranu izvoza" zbog afere aflatoksin od strane nasih genijalaca kako bi smanjili svoje minuse na unapred dogovorenim kolicinama za izvoz,trebala je cena da bude veca ali....posto je jako slabo rodilo,normalno je da smo ocekivali bolju cenu od one pocetne...a i bice jer ovo je mizerno sto nude...eto zasto

Nije prodata na jesen jer niko nije ocekivao "zabranu izvoza" zbog afere aflatoksin od strane nasih genijalaca kako bi smanjili svoje minuse na unapred dogovorenim kolicinama za izvoz,trebala je cena da bude veca ali....posto je jako slabo rodilo,normalno je da smo ocekivali bolju cenu od one pocetne...a i bice jer ovo je mizerno sto nude...eto zasto

Moj odgovor je bio upucen coveku koji je napisao sa kojom cenom bi bio zadovoljan.Ta cena je u nivou cene koja je bila na jesen.E sad za ljude koji su ocekivali da ce kukuruz biti 35,40 ili 50 dinara moj post se ne odnosi.Ali tu se postavlja pitanje koliko su realni

Moj odgovor je bio upucen coveku koji je napisao sa kojom cenom bi bio zadovoljan.Ta cena je u nivou cene koja je bila na jesen.E sad za ljude koji su ocekivali da ce kukuruz biti 35,40 ili 50 dinara moj post se ne odnosi.Ali tu se postavlja pitanje koliko su realni

Uputio si pitanje coveku koji je ocekivao vecu cenu od te navedene kao i 99% koji su ostavili kukuruz,ja sam imao ponudu na zimu ako se secam 31.5 din ali nisam prodavao bio mi na besplatnom lageru pa rekoh troskovi ako ga iznosim...,sad kad je cena ovakva kakva je i tih 27.5 je primamljivo vecini jer je u ovom momentu to skok od 5-6 din,mozda bih i ja sad bio zadovoljan s tim iako mi nema druge nego cekati krajnji rok...tesko je doziveti poraz od bagre ali ga necu davati po ovim cenama pa makar zaboravio i da ga imam

Presentation%2020.5..jpg

Nazad
Vrh