Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
@bokikoki,
Без обзира што постоје разне претпоставке, можеш ли кратко објаснити тј навести разлоге слабог извоза кукуруза, и твоју претпоставку лањског рода код нас. Можеш и кратки увид и тренутно тржиште код нас. Шта год ти је једноставније.
Prvo da te pohvalim dosta pises realno i vidi se da pratis svetska kretanja sa malom rezervom. Nije samo Srbija u problemu sa kukuruzom, u istoj situaciji je i Madjarska, Rumunija, Bugarska, niko nece kukuruz iz ovog podneblja. da nudimo sad i 150 eur trazili bi nam garancije za dobro izvrsenje posla Jedino je ostalo domace trziste , BiH gde obaramo cene Madjari i mi samo da se resimo kukuruza, i Makedonija i Albanija gde se isto desava sa Bugarima. oni skinu cenu 10 eur onda ovi prestanu da kupuju od nas, mi onda skinemo da se vrate nama i sve u krug.
Lanjski rod je bio skup jer su veliki fondovi iz obveznica jos od 2011 god prebacili pare na robne berze i tu mesetarili, a povukli se u oktobru prosle godine. Pri tome analizirajuci trziste u prelaznim zalihama u ovom trenutku ostalo je sigurno 700.000t kukuruza 2011. sa tendencijom da to do septembra bude i 800.000 t.
Trenutno sa slabim rodom 2012., nikakvim izvozom cca 25.000 t mesecno, i gore navedenim zalihama, kukuruza ima mnogo, a niko ga nece.
Buducnost ako se ne resimo kukuruza 2012, nego ga budemo mesali sa novim, ceka nas jos gora godina
Mom drugu iz Secnja danas legle pare...meni jos ne...
jesi prodao kukuruz...
kod mene 20din
A sto je unisten stocni fond?stocni fond je unisten i to ne samo nama nego i komsijama,nema vise stokesamo pilici,samo pilicarima i golubarima prodajem na dzak