Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
E sta sve necu da cujemzato sto ja obezbedim pare od banke i platim izvoznicima, utovarim na brodove, transportujem 30 dana i prodam negde daleko i dobijem pare 45 dana od kad san ga platio. Organizujem sve i osiguram se za ostecenje robe pri transportu, gubitke u kilazi, nedaj boze da brod potone, i preuzimam na sebe rizik da roba koju sam kupio je ispravna, tj da nije mesan kvaran, vlazan itd, i kad sve to prodje podvucem crtu i vidim sta mi je ostalo. Pritom obavim 1000 telefonskih razgovora i napisem 100 dopisa i angazujem i zaposlom po poslu bar jos 5 firmi. I kad ne bi bilo svega toga ti ga nebi imao kome prodati i od koga dobiti pare, a neverujem da bi ti mogao gore navedeno da uradis.
Drago mi je zbog vas dvojice da ste iz Srpske. No, sad cete imati problem sa vasim novim drugarima da im to objasnite.... ili konkretno RS posto je clan prnjavor prvenstveno odatle....
Pa ko kaze da cuda nisu moguca? Pa sta ti je smetalo da ranije zauzmes ovako zdravorazumski stav?Nekima nikad nece biti jasno da neceg sto nema dovoljno ili nema uopste na trzistu mora imati dobru cenu, sto u suprotnom znaci da se taj prooizvod moze naci za jeftin novac. Primer sa benzinom i naftom 90-tih godina za vreme embarga.
E sad se postavlja pitanje kakav ce imati odnos i uticaj drzava prema svemu ovome. Uostalom period vremena do sledece berbe kukuruza ce pokazati. Koliko smo mi kao drzava zatvoreni od svih spoljnih uticaja ili cemo donekle pratiti svetske berze.
Moje je misljenje da cena kukuruza na svetskim berzama polako ali sigurno ce krenuti na gore vec pocetkom Februara.
Novembar i Decembar mesec od kad ja pamtim bili su naj neprofitabilniji za prodaju kukuruza.
Verujem da nije izvoza i ljudi kao Boki teško bi se sav rod prodao ili utrošio ovde kod nas.Bez obzira na to meni ide na onu "stvar" što svi vi koji taj kukuruz u 99% slučajeva ni nevidite bolje živite od nas koji se sa njim živi napatimo.Čak verujem da u pojedinim špekulacijama kao što je ova sa Aflatoksinima i više zaradite od nas proizvođača.
iz ove priče proizilazi da je teže napraviti dete nego nositi ga devet meseci i roditi ga![]()
![]()