KishRobert
Prijatelj Foruma
Kod nas placaju po 24,do pre neki dan je bilo 23.50.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja mislim da ni ti sam sa sobom nisi na cisto sta hoces da kazes i da dokazes. Jel tebe zanima cena kukuruza prema tebi, ili te zanima izvoz, ili si postao mikrobiolog. Ako ti treba, obezbedicu ti firmu koja placa vise od tih berzanskih 23,5. Evo prosto pitanje, sta bi se sad desilo da dozvole izvoz? Izvoz bi isao, ako bi bila dobra nasa cena, a to znaci nesto izmedju Budimpeste i C.mora. Recimo, mi tako izvozimo, i stvori se manjak. Onda ce naravno morati da se uvozi. I sta je sad tu dilema sa aspekta drzave? Pa nema je, zabranice izvoz, kao sto bi zabranila svaka zemlja, i kao sto jesu prosle godine skoro sve istocne. A ti bi hteo da upravo dodje do toga, da bi na nekoj kratkoj spekulaciji digo lovu. Tj ne ti nego trgovci. I zasto bi drzava to dozvolila, da sami sebi kopaju rupu. Batali se vise tih aflatoksina, jer kukuruza nema pa nema, i to zbog suse. Ima ga dovoljno al za lokal. I ti ces mene da pitas, dal je pao izvoz kukuruza. Pa jel treba ponovo da ti dostavljam statistiku? Nije problem, pratim ja i drugo.
- - - - - - - - - -
Pa kud mu ovo rece, covek iskljucivo gleda berzu i svoje idole VS i VS.
- - - - - - - - - -
Ovo se zove progres. A ko je prvo reko? Jel to bio SGS, ovi tvoji VS i VS, ili ministar?
To nama isplacuju zadruge po toj ceni,a sumnjam da bi bila ta cena kada bi ti dosao i hteo da kupis kukuruz.Znas li ima li neko da bi prodavao posle praznika 25-30 tona ?
Nigde te ta tvoja ogranicenost nece dovesti. Iz aviona se vidi da se nikakvim poslom u zivotu nisi bavio, i da pojma nemas sta je to konkurencija i kako se formira cena. A da bi zavrsili ovu i onako besmislenu rapsravu, ja ti predlazem da i sam pocnes da otkupljujes kukuruz, pa da vidimo kako bi ti to islo. Takodje bih ti predlozio da odes do clana @rale-ta, posto je covek prema tebi prijateljski naklonjen, pa nek ti lepo objasni cene kukuruza, da ti objasni berzu, a ako hoce nek te i saslusa zasto mislis da su svi trgovci u sustini prevaranti u zajednici sa drzavomTi si covece u totalnom autu, ili se pravis ili stvarno od gradskog zagadjenja vrti ti se pa ne vidis stvari realno.
Ponasas se u vecini postova tako ko da ti je vlada ili drzava otac i majka a fakticki ta drzava te izbacila na ulici od kad znas za sebe. Zar ti nevidis da i tebe kao poljioprivrednika omalovazavaju? Ne trebas se truditi da mi objasnjavas apsolutno nista, niti ista da mi obezbedis. Vodi ti brigu o sebi. A sto se tice izvoza kukuruza sam kazes da ne dozvoljavaju izvoz a svi znamo da kao nema zabrane. Pa ako nema zabrane zasto niko ne tera vise odavde? Ocigledno je da zbog nepotrebnog lajanja o aflatoxinu. O cemu pricas ti? Mislis li da i ove godine su mislili na to da li ima ili ne dovoljno kukuruza za ovu godinu? Jos samo da mi kazes da ce obezbediti jeftin kukuruz stocarima koje su upropastili vec nekoliko godina. Shvati da ce nasuprot svemu opet otkupljivaci izvoziti ovu malu kolicinu koje imamo, i sve ce to biti u njihovu korist a drzava ako je htela da vodi racuna o njenim gradjanima onda je trebala kupiti sav kukuruz za robne rezerve. Da sutra nestane, budi siguran da ne bi uvozili ni gram jer ga pre svega nema dovoljno nigde a da drzavi bude pristojna cena!
Ne ljutim se ja iz prostog razloga, jer svako pre svega pise i govori o sebi, a tek onda o drugima.Mako nemoj se ljutiti, ali ja sam tacno znao sta ces da mi odgovoris. U svakom slucaju svako dobro i nemoj sta zameriti![]()
Ipak su moje informacije bile dobre.Ovo je post od juče u podne.Kako čujem očekuje se nagli skok cene kukuruza kod nas.Šta to znači i koliko ostaje da se vidi.Po mom mišljenju teško da će se to desiti pre nove godine ali ajde da sačekamo i vidimo.
I pre dva dana je na TV-u bilo kako je pad cene kukuruza stao i očekuje se brzi porast cena.