Nisam instaliran, sam sam se prikacio.
Ako mene pitas, pogledas sta je taj pisao ranije, ima li to neke istine i nekog kredibiliteta. Piskaram po malo o tim svetskim kretanjima, jer me je to zanimalo i pre nego sto sam se poceo baviti poljoprivredom, a sve u uverenju da se u to po malo razumem. Napisao sam par puta o trendu kretanja cene u svetu, i koliko me secanje ne vara, bio sam u pravu. Sa jednim kolegom sam se dopisivao putem pp, i njemu sam preneo neka svoja razmisljanja, tako da nisam neki opsenar i navijac. Ne vidim da je to nekome moglo da zasmeta, sto sam bio realan. I kad sam to pisao ranije, to se odnosilo na kratkorocne analize i prognoze. Dugorocno kao nekom ko se bavi poljoprivredom, naravno da mi je u interesu da cene budu dobre, po mogucstvu i visoke. A to dali ove cene nekome odgovoaraju ili ne, to najbolje zna onaj ko ima robu. Neko je imao prinos 8t/ha, a neko 3t/ha, tako da je sve to malo irelevantno. A za kraj, dodao bih da nikad nije dobro kad cene probiju te neke nivoe, sa takvim padom i obimom. Znam sta pricam, a najbolje za sve da nisam u pravu.
A sto se tice same stoke, u to se ama bas nista ne razumem, osim sto cujem i vidim da se zale i zivinari i svinjari. Verujem sa pravom. Ali, vidim da tu ima tek marifetluka, tako da to vec nije pravo trziste, vec kriminal. Tu nauka ne pomaze.