Nekom je deda ostavio kapital koji se sticao 100 godina i više,a nekom je deda ostavio hemijsku olovku,lovačku pušku,tamjan,fotoaparat,tako da,neko mora da radi tih 8 sati.
Ne možemo nikad biti isti.
Stocarstvo ne moze bez ratarstva,to je sigurno.
Krava,ovca,svinja i ostali ne mogu da zive od vazduha...
Lakse covek kupi 5 krava i muzilice,nego 5 ha zemlje i mehanizacije,pa mi logicno da i ima malo vise zarade u ratarsvu.
Tako da o tome da li je vreme da se neko bogati ili nije (niko,sem lopova se nije bogatio zadnjih 10-20 godina),ko je navikao da lepo zivi, a ko ne ,ko je kome kriv i slicno,nisu stvari za ovaj forum i za ovu temu.
Treba svi da zive,ali ne mogu ja sa 3 kokoske,2 curke,jednom kravom i 1 ha zemlje da se nadam zivotu kao sto ga ima neki farmer sa 100ha,ili doktor nauka sa finom platom. Ne mogu da budem ljut na njih,a ne mogu ni na sebe.
Nemam ništa protiv bilo kog posla i zvanja (ja sam diplomirani ekonomista,sutra cu se i ja, ako Bog da zaposliti ,ali nikad zemlju necu kuditi) ,ali ljudi koji se bave produktivnom delatnošću,ljudi koji proizvode hranu,koji pune budzet treba adekvatno da su za to plaćeni i da žive pristojno svoje živote.
Svakom po zasluzi!